Învinsă categoric de Sabalenka, ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu bielorusa

Bielorusa Aryna Sabalenka a trecut peste conotaţiile politice ale meciul din turul al treilea împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko, vineri, la Australian Open, impunându-se cu uşurinţă şi trecând în a doua săptămână a turneului de Grand Slam, cu o victorie facilă, cu 6-0, 6-0.

484 afișări
Imaginea articolului Învinsă categoric de Sabalenka, ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu bielorusa

Sabalenka ar fi trebuit să o înfrunte pe ucraineancă la Indian Wells anul trecut, dar Tsurenko s-a retras după ce a suferit un atac de panică.

Campioana în exerciţiu şi a doua favorită, Sabalenka joacă la Melbourne Park fără afiliere naţională oficială, conform condiţiilor impuse jucătorilor ruşi şi belaruşi de către organizatorii turneului.

Meciul s-a jucat într-o singură direcţie, într-o atmosferă mohorâtă pe Rod Laver Arena, Sabalenka administrându-i fără milă lui Tsurenko, cap de serie numărul 28, temutul "dublu bagel", în doar 52 de minute.

S-a trecut, aşa cum era de aşteptat, peste strângerea de mână tradiţională de la finalul meciului, jucătoarele mulţumindu-se doar să se salute reciproc cu un gest înainte de a părăsi terenul.

"Această situaţie se întâmplă de mult timp în circuit şi înţeleg şi respect poziţia fiecăruia", a declarat Sabalenka.

"Ea a fost destul de respectuoasă. Mi-a spus: „Un joc bun”. Nu mi-a strâns mâna, dar a fost respectuoasă cu mine, aşa că apreciez asta".

Tsurenko a declarat că va continua să nu strângă mâna jucătorilor ruşi şi bieloruşi pentru a sublinia situaţia dificilă în care se află în continuare poporul ucrainean, în contextul în care se apropie a doua aniversare a invaziei.

Sabalenka a pierdut un singur set în cursa sa spre primul său titlu de Grand Slam anul trecut la Melbourne Park şi a continuat pe aceeaşi linie în acest sezon, cu doar şase game-uri cedate în trei meciuri până acum.

În turul al patrulea, jucătoarea de 25 de ani va juca împotriva Amandei Anisimova, care mai devreme a învins-o cu 7-5, 6-4 pe fostul număr doi mondial Paula Badosa.

Americanca se află pe locul 442 în lume, după ce a luat o pauză lungă, dar a părut în formă în primele trei runde din această săptămână.

"Este o super jucătoare şi sunt foarte fericită că a revenit şi aştept cu nerăbdare un meci greu", a declarat Sabalenka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici