Ioan Dobrescu: România va avea o delegaţie de 22-26 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că România are un singur sportiv calificat în acest moment la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Zoltan Kelemen, însă delegaţia tricoloră va fi de 22-26 de atleţi.

221 afișări
Imaginea articolului Ioan Dobrescu: România va avea o delegaţie de 22-26 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă

Ioan Dobrescu: România va avea o delegaţie de 22-26 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Avem patinaj artistic, va fi unul singur, Zoltan Kelemen, şi vom mai avea sanie, bob, schi fond şi biatlon. Asta e tot ce avem. Numai că noi, din nefericire, din cauza sistemului de calificare, vom şti rezultatul final în luna ianuarie, după ultimele competiţii. Dar în poziţii de calificare sunt între 22 şi 26 de sportivi, asta va fi delegaţia României. Alţi sportivi cu şanse de calificare nu mai sunt", a spus Dobrescu.

Vicepreşedintele pentru activitatea de bob şi skeleton din cadrul Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Octavian Pungovschi, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în acest moment niciun sportiv nu este deja calificat, însă România va avea, probabil, câte un reprezentant la skeleton feminin şi masculin şi câte un echipaj de două persoane la bob feminin (Maria Constantin - pilot) şi masculin (Nicolae Istrate - pilot) şi unul de patru persoane, tot cu Nicolae Istrate pilot.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor debuta la 7 februarie şi se vor încheia la 23 februarie.

La ediţia din 2010 de la Vancouver, România a avut 26 de reprezentanţi la biatlon, schi alpin, schi fond, bob, sanie şi patinaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici