Ioan Niculae: Banii din drepturile TV sunt importanţi, dar nu decisivi

Finanţatorul grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae, a declarat, marţi, că banii din drepturile TV sunt importanţi pentru cluburile din Liga I, dar nu decisivi, precizând că reprezintă doar 15-20 la sută din bugetul unei echipe pe un sezon.

111 afișări
Imaginea articolului Ioan Niculae: Banii din drepturile TV sunt importanţi, dar nu decisivi

Ioan Niculae: Banii din drepturile TV sunt importanţi, dar nu decisivi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu se va întâmpla nimic dacă nu se vând cele şase pachete. Oricum, echipele de fotbal noi le întreţinem noi, bugetele le suportăm noi, ca patroni. Banii aceştia sunt doar o mică parte. Sunt importanţi, dar nu decisivi. La majoritatea echipelor nu reprezintă mai mult de 15-20 la sută din buget, poate chiar mai puţin. Acum se va face o cerere de ofertă publică, s-a stabilit în cadrul Adunării Generale criteriul de calificare pentru cei care vor să cumpere aceste pachete la un nivel minim. Iar cei care vor îndeplini aceste condiţii vor trece la negocieri directe", a spus Ioan Niculae, prezent, marţi, la Adunarea Generală Extraordinară a LPF.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, susţine că datorită transferurilor realizate de cluburile din Liga I în această vară se va găsi în cele din urmă o televiziune care să achite suma de 45 de milioane de euro plus TVA pentru drepturile TV ale meciurilor din cele şase pachete rămase nevândute.

"Cred că fotbalul românesc suferă în aceste momente. Sunt convins că datorită transferurilor făcute de CFR Cluj, Rapid, Steaua, Universitatea Cluj şi alte echipe vom găsi o televiziune care să achite cele circa 40 de milioane. Sunt extrem de importanţi aceşti bani pentru că nu sunt bani în fotbalul românesc", a explicat acţionarul grupării giuleştene.

Întrebat ce părere are despre posibilitatea ca finanţatorul stelist Gigi Becali să cumpere cele şase pachete, aşa cum a afirmat, Copos a răspuns: "Gigi Becali are cablu? Întrebaţi-l".

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, este de părere că fotbalul este un produs care se vinde şi că pretenţiile conducătorilor din Liga I sunt fireşti. "Sunt nişte pretenţii financiare fireşti ale cluburilor. Fotbalul este un produs care se vinde, e normal să fixăm un preţ corespunzător pieţei. Banii sunt importanţi pentru toată lumea, până la urmă este jumătate din bugetul unui club", a spus oficialul clubului moldovean.

Liga Profesionistă de Fotbal a vândut până acum trei din cele nouă pachete pentru transmiterea meciurilor din Liga I. La Adunarea Generală a LPF de marţi s-a stabilit un plafon minim de vânzare a celorlalte şase pachete rămase de 45 de milioane de euro pentru trei ani sau 15 milioane de euro pentru un an. Cesiunea drepturilor de televizare a celor şase pachete de meciuri pe următoarele trei sezoane ale Ligii I se va face printr-un concurs de oferte care se va încheia la 27 iunie, ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici