Ioan Niculae, finanţatorul Astrei, cel mai bine situat patron de club în Top Forbes România

Omul de afaceri Ioan Niculae, finanţatorul echipei Astra Ploieşti, ocupă locul 3 în a doua ediţie a Topului Forbes România 500 miliardari, cu o avere de 900 de milioane - un miliard de euro, fiind cel mai bine situat patron de club de fotbal în această ierarhie.

48 afișări
Imaginea articolului Ioan Niculae, finanţatorul Astrei, cel mai bine situat patron de club în Top Forbes România

Ioan Niculae, finanţatorul Astrei, cel mai bine situat patron de club în Top Forbes România (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Dintre oamenii care investesc în grupări din Liga I, Niculae este urmat de Gigi Becali, patronul Stelei, locul 22, cu o avere estimată la 200 de milioane de euro, de George Copos, finanţatorul Rapidului, locul 27, cu o avere de 180-200 de milioane de euro, de Adrian Pormboiu, patronul FC Vaslui, locul 37, cu 150 de milioane de euro, de acţionarul dinamovist Nicolae Badea, locul 44 cu 125 de milioane de euro, de Ioan Neculaie, FC Braşov, locul 62, cu 80-82 de milioane de euro, de Cristi Borcea, de asemenea acţionar la FC Dinamo, locul 83, cu 60 de milioane de euro, de Arpad Paszkany, CFR Cluj, locul 122, cu 40-42 de milioane de euro, de Adrian Mititelu, Universitatea Craiova, şi Dumitru Bucşaru, Unirea Urziceni, ambii pe locul 248, cu o avere de 20-22 de milioane de euro.

În ceea ce-i priveşte pe antrenorii de fotbal, Mircea Lucescu de la Şahtior Donţek şi selecţionerul Răzvan Lucescu (n.r. - în Top este trecută "familia Lucescu") sunt clasaţi cel mai bine, pe locul 107, cu o avere comună estimată la 48-50 de milioane de euro. După ei urmează Gheorghe Hagi, locul 209, cu 25 de milioane de euro, Dan Petrescu (Kuban Krasnodar), locul 427, cu 10 milioane de euro, şi Cosmin Olăroiu (Al-Sadd, în Qatar), locul 469, cu 8-9 milioane de euro.

Nu lipsesc din Top 500 Ioan şi Victor Becali, locul 96, cu 50-52 milioane de euro, familia şefului LPF Dumitru Dragomir, locul 157, cu 32-34 de milioane de euro, fostul fotbalist Gică Popescu, locul 178, cu 29-30 de milioane de euro, fostul fotbalist Adrian Ilie, locul 375, cu 13 milioane de euro, şi fostul selecţioner Anghel Iordănescu, locul 427, cu 10 milioane de euro.

Cristian Chivu este singurul fotbalist aflat încă în activitate care figurează în acest top, pe locul 319, cu o avere estimată la 15-16 milioane de euro. Fundaşul formaţiei Inter Milano, în vârstă de 30 de ani, se numără printre cei mai tineri milionari din România, alături de patronul echipei de baschet CSU Ploieşti, Sebastian Ghiţă (32 de ani), locul 146, cu o avere de 36-38 milioane de euro.

Cea mai notabilă ieşire din top este cea a lui Cornel Penescu, proprietarul FC Argeş (Liga a II-a), a cărui avere nu a mai atins pragul minim de intrare în top, 7-8 milioane euro, după ce anul trecut ocupase locul 59, cu 100 milioane euro.

Din top a mai ieşit şi fostul tenisman Ilie Năstase, care anul trecut avea o avere de 6-7 milioane de euro.

Oamenii de afaceri Dinu Patriciu şi Frank Timiş ocupă primele două locuri în a doua ediţie a Topului Forbes România 500 miliardari, cu averi de 2,3 miliarde euro şi peste un miliard euro.

Topul este editat de Adevărul Holding, controlat de Dinu Patriciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici