Iohannis şi dresul busuiocului. Andru Nenciu scrie despre aşteptarea de 35 de zile a olimpicilor de la Rio

La sport am regresat cu 26 de ani, bântuiţi de viscolul nepăsării. Iar când promptitudinea lipseşte şi în anul în care România mai excelează prin câteva insule de prosperitate în sport, e grav, scrie ProSport.

1006 afișări
Imaginea articolului Iohannis şi dresul busuiocului. Andru Nenciu scrie despre aşteptarea de 35 de zile a olimpicilor de la Rio

Iohannis şi dresul busuiocului. Andru Nenciu scrie despre aşteptarea de 35 de zile a olimpicilor de la Rio (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

35 de zile au trecut şi alte subiecte au avut prioritate în faţa lor. E un exemplu de trecut la “aşa nu”. Pe de o parte. Pe de alta…E o chestiune omenească. Să simţi nevoia de atenţie, de o strângere de mână sau de o privire caldă care face cât toţi banii din lume. Izvorâşte din dorinţa sportivului de a-i fi, într-un fel sau altul, recunoscută fiecare oră dedicată visului său. Să i se transmită un mesaj! Nu doar unul constatator, pe un ton impersonal şi robotic. Medaliaţii de la ediţiile JO nu sunt nişte statui din piatră. Şi nici nu zgârie la uşile de la Palat. Aşteaptă însă, o dată la 4 ani, un gest firesc.

Încărcata agendă oficială a preşedintelul Klaus Iohannis a ajuns, marţi seara, la fila cu cercuri olimpice. Cel mai mare iubitor de tenis din ţară a ales, alături de echipa lui, să dărâme două popice dintr-o lovitură: să organizeze în acelaşi timp premierea medaliaţilor de la JO, dar şi de la Paralimpice. O explicaţie neînghiţită, însă, pe nemestecate, de toată lumea. Realitatea e că oamenii din Rio au fost trecuţi la "şi altele". De asta au aşteptat 35 de zile invitaţia oficială. Şi nicio altă fandare nu scuză lipsa de reacţie a celor mai înalte oficialităţi ale statului.

Chiar dacă Vasile Dâncu a fost prezent la COSR, vineri, la o discuţie lipsită de substanţă, denumită pompos Strategia de Redresare a Sportului.

Dar sportul devine şi politică, iar oamenii preşedintelui o ştiu cel mai bine. Ajutând sportul, te ajuţi pe tine, dar şi sănătatea întregii naţiuni. Însă atunci când elaborezi un discurs prin care vrei să demonstrezi că eşti updatat la tot se întâmplă în sport, iar ceremonia se vrea a fi fără cusur, nu scapi niciun detaliu. Mai ales când vrei să dregi busuiocul. La Cotroceni, marţi seara, gazda nu avea voie să greşească. Dar a făcut-o.

Citeşte continuarea pe ProSport

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici