Alexander Zverev a câştigat turneul de la Sankt Petersburg, după ce l-a învins pe Stan Wawrinka

Tenismenul german Alexander Zverev (locul 27 în clasamentul mondial) a câştigat, duminică, turneul de la Sankt Petersburg, disputat pe suprafaţa dură în sală, după ce l-a învins în finală pe elveţianul Stan Wawrinka (poziţia a treia ATP), scor 6-2, 3-6, 7-5.

426 afișări
Imaginea articolului Alexander Zverev a câştigat turneul de la Sankt Petersburg, după ce l-a învins pe Stan Wawrinka

Alexander Zverev a câştigat turneul de la Sankt Petersburg, după ce l-a învins pe Stan Wawrinka

Partida a durat două ore şi 24 de minute. Niciunul dintre jucători nu a excelat la serviciu. Zverev a reuşit doi aşi şi a comis şase duble greşeli, iar procentajul de reuşită la serviciu au fost 67% cu primul şi 50% cu al doilea. Sportivul german a reuşit patru break-uri şi şi-a pierdut de trei ori serviciul.

Alexander Zverev (19 ani) a câştigat primul său turneu ATP din carieră, în faţa campionului de la Openul Statelor Unite, Stan Wawrinka. Germanul a disputat cea de-a treia finală din 2016, după performanţele de la Nice (zgură) şi Halle (iarbă).

Stan Wawrinka (31 de ani) a participat pentru prima dată la competiţia din Sankt Petersburg şi avea o serie de 10 victorii consecutive în circuitul ATP. Elveţianul rămâne cu 15 trofee la simplu în carieră, deşi era considerat principalul favorit la Sankt Petersburg.

Alexander Zverev va primi 250 de puncte ATP şi un cec în valoare de 163.485 de dolari, iar Stan Wawrinka va fi recompensat cu 150 de puncte ATP şi 86.100 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici