Ion Martin: Curtea de Apel a anulat alegerile pentru preşedinţia FR de Hochei de anul trecut

Curtea de Apel a anulat alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, organizate în cadrul Adunării Generale din 19 iulie 2012 şi câştigate de Tanczos Barna, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, antrenorul echipei Sportul Studenţesc, Ion Martin.

124 afișări
Imaginea articolului Ion Martin: Curtea de Apel a anulat alegerile pentru preşedinţia FR de Hochei de anul trecut

Ion Martin: Curtea de Apel a anulat alegerile pentru preşedinţia FR de Hochei de anul trecut (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Curtea de Apel a hotărât ieri (n.r. - joi) să anuleze alegerile din 19 iulie 2012, iar toate deciziile luate după această dată sunt nule. La alegerile din 19 iulie, Barna a venit cu 13 structuri înfiinţate peste noapte, cu o armată de avocaţi, care spuneau că aceste cluburi sunt legale. S-a stat nouă ore în şedinţă, iar noi, cei care îl doream pe Gheorghe Florian, am ieşit din sală, iar el a ieşit preşedinte. Clubul de juniori Husky a contestat alegerile în instanţă şi a câştigat. Barna are dreptul să facă apel în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei, care va veni în cinci-şase zile", a afirmat, vineri, Ioan Martin, care deţine şi clubul de juniori Husky.

Tehnicianul a adăugat că a făcut plângere la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) împotriva preşedintelui în funcţie, Tanczos Barna. "Noi am mai făcut plângere la ANI pentru că el era în incompatibilitate, nu avea voie să fie şi ordonator de credite şi secretar de stat la Agricultură, Turism sau pe unde a mai fost. Chiar dacă el nu lua niciun ban ca preşedinte, el fusese ales preşedinte executiv, nu onorific. Barna a zis că îşi dă demisia începând cu 1 iunie, dar că până atunci vrea să modifice Statutul federaţiei, însă nu mai poate să facă acest lucru acum", a adăugat Martin.

Adunarea Generală de alegeri din din 19 iulie 2012 a fost marcată de un incident în care una dintre gărzile de corp ale preşedintelui FRHG, Tanczos Barna, l-a ameninţat cu pistolul pe Jean Pavel, fost lider al galeriei Stelei şi apropiat al echipei de hochei a CSA Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici