Ionuţ Chirilă: Borcea şi Turcu au vrut să transforme UTA într-un satelit al FC Dinamo

Antrenorul formaţiei UT Arad, Ionuţ Chirilă, a declarat că doi dintre acţionarii FC Dinamo, Cristi Borcea şi Vasile Turcu, intenţionau, în vara trecută, să investească în clubul arădean şi să-l transforme într-un satelit al grupării "alb-roşii".

12 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Chirilă: Borcea şi Turcu au vrut să transforme UTA într-un satelit al FC Dinamo

Vasile Turcu şi Cristi Borcea (Imagine: Mediafax Foto)

Chirilă a precizat că şi-a stricat relaţiile cu cei doi, tocmai pentru că aceştia voiau să transforme echipa arădeană în satelit. "Da, Cristi Borcea a vrut să investească la UTA, împreună cu Turcu. Dar, în momentul când a vrut să ia doi jucători, pe Hidişan şi pe Simao, şi când eu nu am vrut ca UTA să devină satelit, am stricat o prietenie de o viaţă cu Cristi. Să se spună despre mine că vreau să fac din UTA satelit e cel mai imbecil lucru pe care l-am auzit. Numai nişte imbecili şi oligofreni pot spune asta. Cât timp este Ionuţ Chirilă la UTA, UTA nu va fi satelitul nimănui", a declarat tehnicianul echipei arădene, într-o conferinţă de presă, spunând că Dinamo nu mai are nici o implicare la UTA.

Tehnicianul a mai dezvăluit faptul că gruparea arădeană va fi, în proporţie de 80 la sută, preluată de investitori străini, care voiau să cumpere o echipă din prima ligă. "Pot să spun că UTA va avea investitori din străinătate. Este o mare discrepanţă între forţa financiară a oamenilor pe care îi aduc şi ce reprezintă UTA în momentul de faţă. Ei au vrut o echipă din primul eşalon, pentru că pot să susţină chiar două echipe, iar eu i-am convins că UTA poate fi un proiect mai interesant şi prin prisma afacerilor din vestul ţării. Cel mai probabil, preluarea se poate realiza săptămâna viitoare. Banii care vin la UTA ajung, pentru că sunt eu aici şi sunt una dintre garanţii. Mai sunt câteva detalii juridice de rezolvat", a explicat Chirilă, fără să dezvăluie despre cine este vorba.

Chirilă a mai spus că fostul finanţator, Nicolae Bara, ar putea rămâne printre asociaţi. "Domnul Bara va putea rămâne cu un mic procent. Cred că merită să rămână în acest proiect şi pentru faptul că a aruncat 6 milioane de euro pe fereastră. Este un om sufletist, care a făcut greşeli pentru că a fost înconjurat de oameni lipsiţi de profesionalism şi cu alte interese. Şi vă mai spun ceva: la meciul cu Alba Iulia, am adus pe AC Milan la Arad. Unul dintre scouteri, Angelo Carbone, a fost trimis de conducerea clubului AC Milan", a explicat Chirilă, evitând să spună care jucători de la UTA au fost urmăriţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici