Ionuţ Negoiţă: Caracatiţia formată din conducători, jucători şi impresari este încă puternică

Caracatiţa formată din unii conducători de cluburi, unii jucători şi unii impresari, formată în ultimii 15 ani, este una înca extrem de puternică, susţine într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX, acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, care îndeamnă oamenii de fotbal să renunţe la "omerta".

86 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă: Caracatiţia formată din conducători, jucători şi impresari este încă puternică

Ionuţ Negoiţă: Caracatiţia formată din conducători, jucători şi impresari este încă puternică (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

"Când am intrat în fotbal, am fost convins că voi putea face şi eu ceva pentru ca acest fenomen să devină unul curat şi performant. Am fost bucuros atunci când la Liga Profesionistă şi la Federatia Română de Fotbal au venit conducători care vor, ca şi mine, curaţenie în fotbal şi reformarea acestuia. În ultimii doi ani s-au făcut paşi importanţi pe acest drum. Dar, din nefericire, caracatiţa formată din unii conducători de fotbal, unii jucători şi unii impresari, caracatiţa formată în ultimii 15 ani, este una înca extrem de puternică. Pentru a-i reteza definitiv tentaculele trebuie curaj, determinare si unitate. Eu am avut curaj si voi continua să-l am. Lângă mine au venit imediat şi alţii", a adirmat Negoiţă.

El a precizat că a fost, luni, la DNA, unde a susţinut în faţa procurorilor ce ştie despre problemele fotbalului românesc, ajutându-i astfel pe anchetatori în demersurile pe care aceştia le întreprind pentru a face "curăţenie", în acest sport.

"Mulţumesc în mod special Federaţiei Române de Fotbal şi Comisiei de Integritate a acesteia. Am găsit acolo un partener serios care ştie că nu vom reuşi decât printr-un parteneriat cu instituţiile statului. Luni dimineata, însoţit de directorul Departamentului de Integritate al FRF, am fost la DNA pentru a susţine şi în faţa instituţiilor statului ceea ce ştiu despre problemele fotbalului românesc. Am descoperit că pentru instituţiile statului fotbalul reprezintă un domeniu de mare interes şi sper ca prin ceea ce le-am spus am dat deja o primă mână de ajutor în demersurile pe care acestea le întreprind. Mi-am exprimat disponibilitatea de a fi un partener constant şi pe viitor al celor care-şi doresc să se facă curaţenie şi voi lupta pentru realizarea acestui obiectiv. Am apelat la aceasta modalitate de dialog cu spaţiul public, în detrimentul unei conferinţe de presă, în urma unor discuţii cu cei care au preluat derularea investigaţiilor. Am convenit împreună cu instituţiile abilitate ale statului să evitam deocamdată o expunere publică mai mare decât este necesară pe această temă", a menţionat acţionarul.

Negoiţă îi îndeamnă pe cei care ştiu detalii despre neregulile din fotbalul românesc să se adreseze şi ei instituţiilor statului, renunţând la omerta şi contribuind astfel la salvarea acestui sport.

"În încheiere, vreau să-i anunţ pe toţi cei care ştiu şi ei lucrurile pe care eu le ştiu, oameni cu nume şi prenume, că a sosit momentul să susţină şi să confirme şi în faţa instituţiilor statului ceea ce discută doar între patru ochi. Numai renunţând la Omerta se poate face curaţenie. Doar prin acţiuni curajoase şi comune putem salva acest fenomen şi îi putem readuce în tribune pe cei în slujba cărora ar trebui să fim cu toţii: suporterii. Doar atunci vom putea vorbi iarăşi despre un sport-rege reîncoronat şi la noi în ţară", a conchis acţionarul FC Dinamo.

Ionuţ Negoiţă l-a acuzat, la 6 mai, pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Conducătorul clubului dinamovist a fost, luni şi marţi, la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

Conform surselor citate, FRF a făcut o sesizare, prin Departamentul de Integritate, la Direcţia Naţională Anticorupţie, luni Negoiţă fiind însoţit la DNA de către şeful acestui departament Costin Negraru, iar marţi s-a prezentat singur în faţa procurorilor.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat, marţi, în scris, Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai, acţionarul FC Dinamo urmând să fie audiat în cursul săptămânii viitoare.

Avocatul fotbalistului, Dan Idita, a declarat, marţi, că Bărboianu "este relaxat" şi a primit "cu bucurie" vestea că a fost denunţat la DNA de Negoiţă, deoarece ancheta procurorilor anticorupţie îi va dovedi nevinovăţia. Potrivit avocatului, Bărboianu va deschide acţiuni atât la instanţele civile, cât şi la Comisia de Disciplină a FRF în urma acuzaţiilor lui Negoiţă.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici