Iordănescu: Am făcut o concesie Stelei şi nu i-am luat pe Chipciu, Tănase şi Latovlevici

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, marţi, înaintea plecării în Turcia, că se aşteaptă ca oficialii FC Steaua să înţeleagă situaţia naţionalei mai ales că a făcut deja o concesie stafului tehnic al liderului Ligii I neconvocându-i pe Alexandru Chipciu, Cristian Tănase şi Iasmin Latovlevici.

155 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Am făcut o concesie Stelei şi nu i-am luat pe Chipciu, Tănase şi Latovlevici

Anghel Iordănescu (Imagine: Robert Frunzescu/Mediafax Foto)

Oficialii stelişti sunt nemulţumiţi de faptul că jucătorii convocaţi la echipa naţională vor rata ultima săptămână de pregătire alături de lotul condus de Constantin Gâlcă, aflat în cantonament în Turcia.

"Îi înţeleg pe domnii Gâlcă şi Argăseala, am discutat de vreo trei-patru ori cu dânşii la telefon. Le mulţumesc de disponibilitatea de care au dat dovadă, înţelegem efortul pe care îl fac, apreciez investiţiile care s-au făcut de către patronul Stelei, de aceea s-a ajuns ca mulţi jucători să fie la naţională pentru că a investit mult, dar să înţeleagă şi domniile lor că şi noi avem nevoie în condiţiile în care naţionala va juca în martie două jocuri. Am lăsat la pregătiri cu Steaua, trei jucători, dintre care eu consider că Alexandru Chipciu şi Tănase sunt de bază cum de altfel important este şi Latovlevici. Prin acest lucru am făcut deja o concesie atunci când nu i-am convocat pe cei trei", a spus Iordănescu pe Aeroportul Henri Coandă.

Tehnicianul a menţionat că nu ar fi convocat niciun jucător din lotul Stelei dacă aceasta obţinea calificarea în primăvara europeană. "Dacă Steaua se califica în primăvara europeană, şi regret faptul că nu s-a calificat, nu convocam de la Steaua. Contează însă foarte mult să vedem jucătorii noştri, jucătorii tineri care sunt în atenţia lotului naţional. Şi aici fac o paralelă cu Steaua, Bulgaria la meciul cu noi are în lot nouă jucători din străinatate… Eu nu am niciun jucător în acest lot din străinătate. Şi Bulgaria mai are încă şase jucători de la echipa campioană care a eliminat Steaua", a explicat selecţionerul.

Iordănescu a menţionat că echipele de club îşi pot atinge obiectivele din perioada de pregătire prin patru-cinci meciuri amicale. "În noiembrie anul trecut s-a anunţat programul de pregătire din această iarnă. Atunci Comitetul Executiv a aprobat deplasarea şi a lăsat la dispoziţia cluburilor 25 de zile prin care s-a asigurat pregătirea de bază. Cu 4-5 jocuri de pregătire cluburile îşi pot atinge obiectivul, important era ca şi noi, cu reprezentativa noastră, să făcem acest turneu, să facem trei amicale pentru a ne da seama de potenţialul tinerilor de la naţionala. Avem un lot cu 25 de jucători dintre care mai mult de 12-13 sunt foarte tineri, sub 23, 24 de ani…şi chiar sunt şase jucători care pot juca încă la tineret", a precizat Iordănescu.

Scopul stagiului de pregătire din Antalya este mărirea ariei de selecţie a echipei naţionale, a precizat Iordănescu. "Important este ca turneul să îşi atingă scopul. Iar scopul, aşa cum am şi declarat încă din noiembrie 2014, când am solicitat federaţiei să avem acest turneu, este pentru a mări aria de selecţie, pentru a descoperi jucători tineri, să le dăm speranţe că pot ajunge la naţională şi astfel să putem lărgi şi să aducem sânge proaspăt. Nu e în interesul meu, e în interesul fotbalului, al primei noastre reprezentative", a mai afirmat tehnicianul.

Opt jucători din lotul echipei Steaua au fost convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru stagiul de pregătire al echipei naţionale din Turcia care va avea loc în perioada 3-15 februarie: Valentin Cojocaru, Paul Papp, Srgian Luchin, Adrian Popa, Alexandru Bourceanu, Andrei Prepeliţă, Claudiu Keşeru şi Raul Rusescu.

Selecţionerul Anghel Iordănescu împreună cu Viorel Moldovan, Ionuţ Badea şi Daniel Isăilă şi restul componenţilor stafului echipei naţionale au plecat, marţi, în Antalya în vederea stagiului de pregătire al primei reprezentative programat în perioada 3-15 februarie.

Alături de staful tehnic au plecat doar trei jucători, Ionuţ Nedelcearu, Steliano Filip şi Valentin Lazăr. Restul de 22 de fotbalişti convocaţi pentru această acţiune urmând să se prezinte direct la reunirea care va avea loc în cursul acestei zile la Hotel Mardan Palace din staţiunea Lara (Antalya).

În Turcia a plecat cu delegaţia primei reprezentative şi noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României, Cristian Dulca.

În stagiul de pregătire din Turcia, reprezentativa divizionară a României are programate trei jocuri de pregătire, care nu vor intra în palmaresul echipei naţionale: cu Bulgaria (7 februarie), cu Sioni Bolnisi (prima ligă din Georgia, 10 februarie) şi cu Moldova (14 februarie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici