Iordănescu: Din punctul meu de vedere, Irlanda de Nord porneşte ca favorită

Antrenorul echipei naţionale, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că din punctul său de vedere reprezentativa Irlandei de Nord porneşte cu prima şansă în partida ce se va disputa în preliminariile Campionatului European din 2016.

291 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Din punctul meu de vedere, Irlanda de Nord porneşte ca favorită

Anghel Iordanescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, adversarii noştri pornesc ca favoriţi. E o partidă extrem de grea, cu o echipă foarte bună. Au jucători determinanţi, joacă mult cu construcţie începând de la linia de fund şi chiar portar. E o echipă care poate specula orice moment, căreia îi plac contraatacul şi fazele fixe. Practic, astea sunt punctele lor forte", a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu a afirmat că echipa naţională va continua să joace în sistemul 4-2-3-1, însă a precizat că jocul va fi unul mai ofensiv. "Există un nucleu de jucători căruia am încercat să îi dăm continuitate, deoarece echipa naţională a început bine această campanie. Nu am să fac schimbări evidente, schimbări mari. Voi face asta într-o perioadă de timp viitoare. Ca sistem, echipa va juca tot 4-2-3-1, dar vreau să joace mai ofensiv, să ajungă mai des în faţa porţii şi asta de la primul meci. De la acest prim meci, vor fi schimbări, dar în ceea ce privesc principiile şi sarcinile de joc", a completat Iordănescu.

Selecţionerul a menţionat că îşi doreşte de la jucătorii primei reprezentative să fie disciplinaţi când se află la lot, explicând că nu le va permite să folosească telefoanele mobile atunci când se vor afla la masă. "Ţin foarte mult la disciplină şi la disciplina tactică, din teren, dar şi la cea de zi cu zi. Ţin la respectul pe care jucătorii trebuie să îl arate unii altora şi tuturor. Eu sunt un om care respectă şi vreau acelaşi lucru în schimb. Îmi doresc seriozitate şi muncă, fără asta nu se poate face performanţă. Spun de pe acum că nu vreau să aud telefonul în sala de masă. Jucătorii trebuie să respecte şi să fie profesionişti. Inclusiv eu o să îmi asum acest lucru", a adăugat Iordănescu.

Întrebat dacă va da amenzi în cazul în care jucătorii nu vor respecta regulile, Iordănescu a răspuns: "Să nu vorbim despre aceste lucruri, eu sunt optimist."

Anghel Iordănescu a mai spus că va continua să sărute o icoană înaintea meciurilor, însă de această dată speră să nu mai fie surprins de camerele de luat vederi. "Nu cred că există jucător sau antrenor fără tabieturi sau superstiţii. Personal, am rămas acelaşi, în ceea ce priveşte o iconiţă pe care o voi avea în buzunar. Probabil că nu o să mă mai vedeţi, dar o să am grijă să sărut iconiţa înaintea fiecărui meci", a subliniat Iordănescu.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 14 noiembrie, de la ora 21.45, Irlanda de Nord, în cadrul preliminariilor Euro-2016, şi Danemarca, la 18 noiembrie, de la ora 20.30, într-o partidă amicală. Ambele meciuri se vor disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

După disputarea a trei partide în Grupa F, Irlanda de Nord este lider, cu nouă puncte, iar România se află pe poziţia secundă, cu şapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici