Iordănescu, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor: Obiectivul României, primul loc

Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, a declarat selecţionerul României Edward Iordănescu după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor.

567 afișări
Imaginea articolului Iordănescu, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor: Obiectivul României, primul loc

„E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situaţia multor jucători, atât de la naţionala noastră, cât şi de la adversare. Va conta mult cât şi cum vor juca băieţii noştri până la toamnă, dar şi fotbaliştii rivalelor noastre din grupă. Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o şansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026”, a declarat selecţionerul, citat de frf.ro.

Acesta susţine că, până atunci, concerntrarea trebuie să fie maximă pe EURO 2024.

„Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 şi tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situaţia îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulţi jucători importanţi ai naţionalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenţie este în această direcţie. Deşi observ că situaţia mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuţii chiar nu îşi au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm priorităţile”, a adăugat Edward Iordănescu.

Potrivit tragerii la sorţi de joi, România face parte din grupa C2 împreună cu Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar.

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare, scrie site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Meciurile din faza grupelor se vor disputa în următoarele perioade:

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024
Etapa 2: 8-10 septembrie 2024
Etapa 3: 10-12 octombrie 2024
Etapa 4: 13-15 octombrie 2024
Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024
Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici