Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF şi sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA

Anghel Iordănescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru a accepta funcţia de director tehnic al FRF i-a solicitat lui Mircea Sandu un loc în Comitetul Executiv al FRF, dar şi sprijin pentru a putea redeveni membru în Comisia Tehnică a UEFA.

66 afișări
Imaginea articolului Iordănescu i-a solicitat lui Sandu un loc în C.Ex. al FRF şi sprijin pentru Comisia Tehnică a UEFA

Anghel Iordanescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Când am discutat eu am avut cinci condiţii sau solicitări... şi din cinci mi-a aprobat trei. Una dintre ele a fost, pentru a da greutate funcţiei, ca directorul tehnic să ocupe un loc de membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al FRF", a spus Iordănescu.

Acesta a fost aprobat de Mircea Sandu, prezent şi el la conferinţa de presă, care a adăugat că acest lucru se va realiza: "Este normal ca directorul tehnic să fie în Comitetul Executiv şi o vom face. Să vedem însă pe locul cui".

Alte două solicitări au fost întocmirea unui contract pe o perioadă de patru ani şi angajarea a două persoane care să îl ajute la întocmirea strategiei. "A solicitat contract pe patru ani, dar nu se poate decât pe trei ani sau pe perioadă nedeterminată din cauza legislaţiei. Aşa că am făcut contract pe perioadă nedeterminată. De asemenea, a solicitat două persoane cu care să colaboreze permanent, lucru care se va realiza", a explicat Sandu

Iordănescu a adăugat că o altă solicitare a sa a fost legată de sprijinul lui Mircea Sandu, în prezent membru în Comitetul Executiv al forului continental, pentru a reveni în Comisia Tehnică a UEFA. "L-am rugat pe preşedintele FRF să mă sprijine să îmi reiau poziţia de membru în Comisia Tehnică a UEFA şi cred că mă va susţine şi Ionuţ Lupescu, cel care are şi el un rol important acolo", a precizat Iordănescu.

Noul director tehnic afirmă că îi va fi destul de greu să elaboreze strategia fotbalului românesc în 6-8 luni, termen stabilit de preşedintele FRF. "Chiar îi spuneam preşedintelui în glumă: «Îmi dai acum să organizez toate astea, ceea ce nu am făcut opt ani la echipa naţională în cele două mandate şi acum am termen între 6 şi 8 luni să reorganizez tot». E aproape imposibil, dar sper să reuşesc. Eu trebuie să elaborez o strategie a fotbalului românesc, un concept care să includă instruire, competiţie, reprezentare, tot şi care să plece de la juniori până la nivelul primei reprezentative. Şi pe undeva să se îndrepte şi asupra echipelor de club din Liga I şi chiar a II-a", a explicat fostul selecţiorer.

În cea ce priveşte activitatea de copii şi juniori, Anghel Iordănescu susţine că se va inspira din proiectul academiei lui Gheorghe Hagi, dar şi din fotbalul olandez. "Legat de proiectul cu juniori, cred că ar trebui să mă aplec mai mult spre ceea ce a realizat Hagi la academia lui. Ce a făcut el este un model, poate să fie un succes dacă vom prelua lucrurile bune şi le vom îmbunătăţi. Şi ar mai fi o soluţie, chiar i-am spus preşedintelui Mircea Sandu, că îmi place ce produce fotbalul olandez. Şi poate chiar o să ajung în Olanda să vorbesc cu cei de acolo pentru a găsi cea mai bună variantă. Dar în acelaşi timp, totul trebuie luat şi după profilul jucătorilor noştri", a mai spus directorul tehnic.

În noua Comisie Tehnică a FRF, Iordănescu doreşte ca selecţionerul primei reprezentative să aibă funcţia de vicepreşedinte, iar antrenorii celorlalte loturi naţionale să ocupe locuri de membri. "Am să propun Comitetului Executiv ca vicepreşedinte al Comisiei Tehnice să fie antrenorul primei reprezentative, iar printre membri să fie antrenorii naţionalei de tineret, Under 19, Under 17, oameni care au efectiv răspunderea. De asemenea, intenţionez să luăm încă 3- 4 membri care să mă ajute să elaborez această strategie. Am discutat şi vreau să îi cooptez pe directorul şcolii de antrenori, Dan Apolzan, rectorul UNEFS, Viorel Cojocaru, care au această înclinaţie de a pune în pagină ce discutăm despre strategia noastră", a menţionat el.

O primă întâlnire a lui Anghel Iordănescu, noul director tehnic al FRF, cu toţi antrenorii loturilor naţionale va avea loc în 20 sau 21 ianuarie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici