Iordănescu: Insolvenţa e o problemă importantă, competiţia nu este corectă în momentul de faţă

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, că insolvenţa este o problemă importantă în Liga I, precizând că în momentul de faţă competiţia nu este corectă deoarece cluburile aflate în reorganizare îşi permit jucători cu salarii mari, în timp ce restul angajează fotbalişti cu contracte mici.

58 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Insolvenţa e o problemă importantă, competiţia nu este corectă în momentul de faţă

Iordănescu: Insolvenţa e o problemă importantă, competiţia nu este corectă în momentul de faţă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Insolvenţa este o problemă extrem de serioasă şi importantă. E o problemă cu care se confruntă cluburile noastre şi care crează o instabilitate şi nu dă posibilitatea cluburilor să obţină performanţe. De altfel, lucrul acesta se reflectă şi în evoluţia jucătorilor. În momentul de faţă practic nici nu mai este o competiţie corectă din punctul meu de vedere. Pentru că nu e normal ca unele cluburi, care sunt insolvenţă, să aibă jucători străini cu contracte foarte mari. Iar alte cluburi care au o situaţie stabilă, au jucători cu contracte foarte mici. Practic nu e fair-play din punct de vedere al competiţiei. O echipă aflată în insolvenţă, care are 10-11 jucători cu contracte mari, joacă împotriva uneia în care toţi jucătorii au contracte foarte mici", a spus Iordănescu.

Acesta consideră că este nevoie de un pachet legislativ care să ajute fotbalul românesc. "Insolvenţa este o chestiune a Federaţiei Române de Fotbal, nu ştiu cum se va rezolva. Eu cred că trebuie gândit şi un pachet legislativ care să ajute fotbalul pentru că altfel vom avea mari, mari probleme", a precizat Iordănescu într-o conferinţă de presă.

În prezent, dintre cele 18 cluburi din Liga I, şapte se află în insolvenţă, FC Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploieşti şi FC Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici