Iordănescu, locul 63 în clasamentul celor mai buni antrenori

Fostul selecţioner al naţionalei României, Anghel Iordănescu, ocupă locul 63 în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii 12 de ani publicat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului, se arată într-un clasament publicat luni pe site-ul oficial al IFFHS.

10 afișări
Imaginea articolului Iordănescu, locul 63 în clasamentul celor mai buni antrenori

Iordănescu, locul 63 în clasamentul celor mai buni antrenori

Iordănescu, care a adunat şapte puncte, se află la egalitate cu sud-africanul Clive Barker, cu irlandezul David O'Leary, cu italianii Dino Zoff şi Roberto Mancini, cu portughezul Eduardo Manuel Martinho Vingada, cu germanii Felix Magath şi Michael Skibbe, cu danezul Morten Olsen, cu argentinianul Sergio Daniel Batista şi cu slovenul Srecko Katanec.

Actualul selecţioner al naţionalei României, Victor Piţurcă, se află pe locul 113, cu un singur punct. Piţurcă este la egalitate cu irakianul Adnan Hamad Majeed , cu italienii Alberto Malesani şi Cesare Maldini, cu argentinienii Alfio Basile şi Gustavo Julio Alfaro, cu brazilienii Emerson Leao Santos, Jair Picemi, Muricy Ramalho şi Paulo Autuori de Mello, cu germanul Erich Ribbeck, cu spaniolul Javier Irueta şi cu uruguayanul Sergio Markarian.

Primul loc al acestei ierarhii este ocupat de scoţianul Alex Ferguson, urmat de Marcello Lippi şi Arsene Wenger.

Primele zece locuri în clasamentul celor mai buni antrenori din ultimii 12 de ani sunt ocupate de următorii tehnicieni:

1. Alex Ferguson (Scoţia) 78 puncte

2. Marcello Lippi (Italia) 58

3. Arsene Wenger (Franţa) 53

4. Guus Hiddink (Olanda) 45

5. Sven-Goran Eriksson (Suedia) 41

6. Jose Mourinho (Portugalia) 40

7. Ottmar Hitzfeld (Germania) 39

8. Luiz Felipe Scolari (Brazilia) 38

9. Frank Rijkaard (Olanda) 34

Marcelo Alberto Bielsa (Argentina) 34.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici