Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo

Favorita numărul 7 a turneului de tenis pe zgură de la Palermo, Irina Begu, a reuşit miercuri seara târziu să acceadă în sferturile de finală ale competiţiei, după ce a învins-o în optimi pe franceza Oceane Dodin (77 WTA), cu 1-6, 6-2, 6-4, după două ore şi 6 minute de joc.

514 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Palermo

Begu, favorită numărul 6, a fost total lipsită de concentrare în prima parte a meciului, de la 1-1 ea cedând 5 game-uri la rând, din care 2 la zero, realizând doar 9 puncte în tot setul.

Raportul de forţe s-a schimbat radical în actul secund, pe care Begu l-a dominat clar, rupând echilibrul la 2-2 şi închizând setul cu 6-2, după 34 de minute de joc.

Decisivul a debutat cu un break al francezei, anulat imediat de Begu, care a dat semne că se poate mobiliza pentru a obţine calificarea în sferturile de finală.

Momentul psihologic al setului a fost la 3-3, când Irina Begu a salvat 4 mingi de break, câştigând apoi cel mai lung game al meciului, care a contabilizat 17 mingi jucate.

Cele două au continuat fără break până la 5-4, când Irina Begu a fructificat a doua minge de meci şi a închis jocul, după o oră şi 8 minute, obţinând calificarea în sferturile de finală.

Ea o va întâlni vineri pe câştigătoarea meciului dintre franceza Diane Parry (86 WTA) şi favorita numărul 2, kazaca Yulia Putintseva (39 WTA), al căror meci se dispută joi, de la 18.30.

Pentru calificarea în faza următoare, Irina Begu va fi recompensată cu 5.000 euro şi 60 de puncte WTA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici