Istvan Kovacs a recunoscut că a greşit eliminându-l pe Niculae

Arbitrul Istvan Kovacs a recunoscut joi că a greşit la eliminarea lui Marius Niculae în partida cu Oţelul Galaţi, dar a precizat că originea sa maghiară nu are nicio legătură cu CFR Cluj, aşa cum a fost acuzat.

102 afișări
Imaginea articolului Istvan Kovacs a recunoscut că a greşit eliminându-l pe Niculae

Istvan Kovacs (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax foto)

"Este o greşeală de-a mea, puteam să dau mai devreme lovitură liberă pentru Dinamo, la faultul lui Sârghi şi apoi nu mai venea faza a doua. Lovitura lui Niculae nu a avut intensitate, un avertisment era suficient. La penaltiul al doilea, am apreciat că a fost o neglijenţă a lui Sergiu Costin, de aceea am arătat punctul cu var. La Grigore este cartonaş galben. Atacul unui jucător asupra unui adversar, care pune în pericol integritatea corporală, chiar şi fără atingerea adversarului, se poate sancţiona cu cartonaş galben. La fel a fost şi la Luchin. Am reuşit să discut cu domnul Crăciunescu. Ce pot să fac eu, dacă dinamoviştii mă fac hortist? Să-mi schimb numele? Eu m-am născut în România şi reprezint România! Ce să fac, să mă mut din ţară? N-o să se întâmple asta niciodată. Dacă era o manieră împotriva lui Dinamo, mai dădeam două penaltiuri?", a declarat Istvan Kovacs la Sport.ro, citat de www.prosport.ro.

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat acuzator, la pauza meciului cu Oţelul, după ce atacantul Marius Niculae a fost eliminat de centralul Istvan Kovacs, că se poate vorbi deja de "arbitraje comandate, dirijate către nord-vestul ţării".

"Din punctul meu de vedere, Crăciunescu nu mai beneficiază de credit să conducă CCA! Reacţia lui Marius Niculae nu a fost de cartonaş roşu. E inadmisibil. Vorbim deja de arbitraje comandate, de arbitraje dirijate către nord-vestul ţării", a spus Nicolae Badea la Digi Sport.

Formaţia Dinamo a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1 (1-1), cu echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XXII-a a Ligii I, în care a evoluat în inferioritate numerică din minutul 41, şi a ratat un penalti spre finalul jocului.

Golurile au fost marcate de Iorga '25 pentru Oţelul, respectiv M. Niculae '27 (penalti) pentru Dinamo. Dinamo a rămas în inferioritate numerică, în minutul 41, când Marius Niculae a fost eliminat pentru o intervenţie la Sîrghi. În minutul 81, Cătălin Munteanu a ratat un penalti acordat de Kovacs pentru un fault la Dănciulescu.

Niculae, eliminat, Luchin şi Dragoş Grigore, cumul de cartonaşe galbene, nu vor putea evolua în meciul din etapa viitoare, cu FC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici