Italianul Antonio Carmelo Palilla a fost prezentat oficial la Universitatea Cluj

Clubul din Liga a II-a, “U” Cluj, l-a prezentat miercuri, într-un cadru festiv, pe noul tehnician al echipei, Antonio Carmelo Palilla.

25 afișări

Evenimentul s-a desfăşurat la singurul hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, iar italianul a fost ovaţionat de aproximativ 30 de suporteri prezenţi în sala de conferinţe.

Antrenorul italian, în vârstă de 53 de ani, s-a declarat un specialist în promovări şi le-a transmis fanilor că va readuce pe “U” în prima ligă. Palilla a adăugat că a auzit de rivalitatea locală, cu CFR Cluj, şi le-a transmis fanilor că în "trei-patru ani" va depăşi performanţele echipei care a câştigat două Cupe ale României şi un titlu de campioană în precedentele două sezoane.

"Divizia a doua e puţin pentru ceea ce am auzit că înseamnă U şi vrem să ducem clubul acolo unde merită, adică în Liga I. Planul pe care mi l-a prezentat domnul Florian Walter (principalul finanţator al clubului) este ambiţios şi am simţit că mi se potriveşte. Le promit suporterilor că vor vedea un fotbal de calitate. Universitatea e o echipă cunoscută chiar şi în Italia. Avem 53 de jucători la antrenamente şi urmează să-I văd la lucru până mă voi decide câţi vor rămâne la echipă. Ştiu că există o rivalitate între U şi CFR, sunt obişnuit pentru că vin din Italia unde există dueluri asemănătoare. Îi respectăm, dar vreau ca în trei-patru ani să-I depăşim", a declarat Palilla.

Noul antrenor va fi ajutat la Cluj de preparatorul fizic italian Alessandro Sarrocco. Acesta nu a semnat, încă, angajamentul cu U Cluj, spunând că va da un răspuns final săptămâna viitoare.

Carmelo Palilla şi-a început cariera de antrenor în sezonul 1988-1989, când a preluat formaţia de Serie D, Pistoiese Calcio pe care a reuşit să o ducă până în Serie B, dar activând în calitate de antrenor secund. În cariera sa a mai trecut pe la Lecce, Cagliari, Sampdoria Genova sau Udinese, dar de fiecare dată a ocupat postul de antrenor secund.

Universitatea va efectua două cantonamente în această vară, primul la Poiana Braşov (13-23 iulie), urmat de un stagiu în Austria, între 26 iulie şi 4 august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici