Italianul Christian Grazian a câştigat prima etapă a Turului ciclist al României

Rutierul italian Christian Grazian, de la echipa Cycling Team Friulli, a câştigat, sâmbătă, prima etapă a celei de-a 48-a ediţii a Turului ciclist al României, disputată pe o distanţă de 184 de kilometri, între oraşele Constanţa şi Brăila.

151 afișări
Imaginea articolului Italianul Christian Grazian a câştigat prima etapă a Turului ciclist al României

Italianul Christian Grazian a câştigat prima etapă a Turului ciclist al României (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

Grazian a parcurs cei 184 de kilometri în 4 ore, 20 de minute şi 54 de secunde.

Locul secund a fost ocupat tot de un italian, Andrea Margi (Cycling Team Friulli), iar pe poziţia a treia s-a clasat Marco Fuzas (Cycling Team Friulli).

Tot sâmbătă, înainte de prima etapă, a avut loc prologul competiţiei, la Constanţa, o probă de contratimp individual 8 kilometri, câştigată de bulgarul Iovcho Jivkov (Cycling Team Friulli).

După prima etapă, în clasamentul general lider este germanul Henrich Berger (Mazicon Bucureşti), care a devenit şi deţinătorul tricoului gaben. Tricoul verde al căţărătorilor este deţinut de italianul Alessandro Calderan (Cycling Team Friulli), cel roşu al sprinterilor de australianul Mark O'Brien (greacă Tableware), în vreme ce tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist i-a revenit italianului Christian Grazian. Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, i-a revenit componentului echipei naţionale, Andrei Nechita, iar tricoul alb acordat de COSR pentru cel mai bun tânăr român lui Alexandru Grădinaru, tot de la echipa naţională.

Cea de-a doua etapă este programată duminică, de la ora 13.00, între Brăila şi Vaslui (187 kilometri).

La Turul ciclist al României participă 12 echipe din România, Bulgaria, Italia, Turcia, Republica Moldova, Grecia, Ungaria şi Germania. România este reprezentată de echipa naţională şi formaţiile Mazicon Bucureşti, Tuşnad Cycling Team şi Dinamo Bucureşti.

Competiţia cuprinde opt etape, pe o distanţă totală de 1.400 de kilometri, şi se va termina în data de 11 iunie, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici