Jacques Rogge, reales la conducerea CIO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), belgianul Jacques Rogge, în funcţie din 2001, a fost reales, vineri, la Copenhaga, pentru un nou mandat de patru ani.

19 afișări
Imaginea articolului Jacques Rogge, reales la conducerea CIO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cei 92 de participanţi la vot, 88 au votat pentru, unul s-a opus şi trei s-au abţinut în cadrul celei de-a 121-a reuniuni a CIO, care se desfăşoară la Copenhaga.

"Mi-aţi făcut o mare onoare, am realizat foarte multe lucruri împreună", au fost primele cuvinte ale lui Jacques Rogge după ce a fost reales.

Belgianul în vârstă de 67 de ani, de profesie chirurg, a fost ales în fruntea CIO la 16 iulie 2001, pentru un mandat de opt ani, el înlocuindu-l atunci pe spaniolul Juan Antonio Samaranch, care a condus instituţia olimpică timp de 21 de ani.

Rogge a participat, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Ciudad de Mexico (1968), de la Munchen (1972) şi de la Montreal (1976), la proba de yachting. A obţinut un titlu de campion mondial şi de două ori titlul de vicecampion al lumii şi a fost, de 16 ori, campion al Belgiei. Jacques Rogge a obţinut ca jucător de rugby un titlul de campion al Belgiei, fiind convocat în zece rînduri la reprezentativa Belgiei.

Cei aproximativ 100 de membri ai CIO prezenţi în Danemarca vor alege, vineri, noi membri în cadrul Comitetului Executiv şi se vor pronunţa în ceea ce priveşte introducerea în programul olimpic a golfului şi a rugbiului în VII.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici