Jamaica elimină Brazilia şi ajunge în optimile de finală ale Cupei Mondiale feminine

Naţionala de fotbal feminin din Jamaica a remizat miercuri cu Brazilia, scor 0-0, şi a ajuns în faza eliminatorie pentru prima dată, la doar a doua sa participare la Cupa Mondială feminină, condamnând totodată sud-americancele la cea mai timpurie eliminare din 1995 încoace.

219 afișări
Imaginea articolului Jamaica elimină Brazilia şi ajunge în optimile de finală ale Cupei Mondiale feminine

Jamaica elimină Brazilia şi ajunge în optimile de finală ale Cupei Mondiale feminine

Având nevoie de un punct pentru a merge mai departe, Reggae Girlz au ameninţat prea puţin poarta adversă, concentrându-se pe defensivă şi respingând val după val atacurile braziliene, într-o atmosferă frenetică, pe Stadionul Rectangular din Melbourne.

La fluierul final, jamaicanele au dansat şi s-au bucurat pe teren pe melodia lui Bob Marley „One Love".

După ce pierduseră toate meciurile în Franţa în urmă cu patru ani, jamaicanele au remizat tot 0-0 cu Franţa şi au învins Panama cu 1-0, în confruntările din Grupa F.

La Brazilia, selecţionerul Pia Sundhage, a introdus-o pe teren pe Marta pentru prima dată la cea de-a şasea şi ultima sa Cupă Mondială, dar emblematica atacantă a părăsit competiţia, fiind totodată schimbată în minutul 80.

Jamaica, cu 5 puncte, a trecut în faza eliminatorie, de pe locul 2 al grupei F, câştigată de Franţa.

Până acum se cunosc 14 din cele 16 echipe din optimi, acestea fiind Norvegia, Elveţia, Australia, Nigeria, Japonia, Spania, Anglia, Danemarca, Olanda, SUA, Franţa, Jamaica, Suedia şi Africa de Sud.

Ultimele două locuri sunt disputate joi, în Grupa H, între Columbia (6p), Germania (3p) şi Maroc(3p).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici