Jandarmerie: Decizia evacuării s-a luat deoarece puneau în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, miercuri seară, agenţiei MEDIAFAX, că măsura evacuării celor 50 de fani rapidişti la meciul cu Steaua s-a luat deoarece aceştia "riscau să pună în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi din tribună".

80 afișări
Imaginea articolului Jandarmerie: Decizia evacuării s-a luat deoarece puneau în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi

Jandarmerie: Decizia evacuării s-a luat deoarece puneau în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"În minutul 30 al partidei, 50 de spectatori aflaţi în sectorul 41 al tribunei I s-au ridicat în picioare şi au început să încurajeze echipa Rapid. Pentru că riscau să-şi pună în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi din tribună, Jandarmeria a evacuat de urgenţă sectorul respectiv. Cele 50 de persoane au fost însoţite de jandarmi în afara arenei sportive până la dispersarea totală. Pe timpul evaucării nu au fost probleme", a declarat Niculae pentru MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează decizia Ligii Suporterilor Rapidişti care intenţionează să dea în judecată Jandarmeria, Niculae a răspuns: "Decizia evacuării a fost luată în baza legii 4 pentru că au pus în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi spectatori. Asta e procedura, asta e legea. Aşa cum Jandarmeria a aplicat legea, e dreptul lor constituţional să se adreseze instanţei dacă sunt nemulţumiţi de procedurile aplicate. Jandarmeria şi-a făcut datoria şi a aplanat un conflict".

Aproximativ 50 de suporteri rapidişti au fost evacuaţi de Jandarmerie din stadionul Steaua, în minutul 30 al meciului Steaua - Rapid. Fanii rapidişti aflaţi în partea din dreapta a Tribunei I, au început să încurajeze echipa Rapid, ei fiind imediat evacuaţi din stadion.

"Ce s-a întâmplat în această seară depăşeşte orice limită. Am avut 286 de bilete procurate de la casele lor din Ghencea pentru că nu au vrut să ne dea locurile conform reciprocităţii. În prima repriză însă, 50 de băieţi, suporteri rapidişti au fost evacuaţi ilegal de către jandarmi. Nu se poate aşa ceva, este incredibil, nu există nicio bază legală pentru evacuarea lor. Nu aveau niciun semn al clubului Rapid, nici fular, nici steag, nimic. Au fost scoşi afară doar pentru că au scandat «Forza Rapid». În urma acestui lucru, Liga Suporterilor Rapidişti va da în judecată Jandarmeria pentru că nu este corect. Nu ştiu la ordinul cui s-a luat decizia evacuării, dar aceste măsuri abuzive împotriva fanilor trebuie să se oprească", a declarat agenţiei MEDIAFAX, liderul galeriei formaţiei giuleştene, Vali Bulgaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici