Japonia s-a calificat în optimile Cupei Mondiale, Danemarca eliminată

Reprezentativa Japoniei s-a alăturat echipei Olandei şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale, în timp ce Danemarca, împreună cu naţionala Camerunului, a părăsit competiţia după încheierea ultimei etape a grupei E a competiţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Japonia s-a calificat în optimile Cupei Mondiale, Danemarca eliminată

Danemarca - Japonia, scor 1-3, în ultima etapă a grupei E de la CM-2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Japonia a învins Danemarca, scor 3-1, şi a terminat grupa pe locul doi, cu şase puncte, reuşind accederea în optimi în dauna danezilor, care au acumulat trei puncte.

Pentru Japonia au marcat Keisuke Honda, în minutul 17, Yasuhito Endo, în minutul 31 şi Shinji Okazaki, în minutul '87, în timp ce pentru Danemarca a înscris Jon Dahl Tomasson, în minutul 81, după ce iniţial atacantul danez ratase lovitura de pedeapsă.

Cartonaşe galbene: Kroldrup ('29), C. Poulsen ('48), Bendtner ('66) / Endo '12, Nagatomo '26.

Partida a fost arbitrată de centralul Jerome Damon (Africa de Sud), ajutat de asistenţii Celestin Ntagungira (Rwanda) şi Enock Molefe (Africa de Sud). Rezervă de arbitru a fost Martin Hansson (Suedia).

Jucătorul meciului a fost desemnat japonezul Keisuke Honda.

Câştigătoarea grupei E este Olanda, care a învins naţionala Camerunului, scor 2-1, reuşind acumularea a nouă puncte din tot atâtea posibile. Camerunezii au terminat competiţia pe ultimul loc în grupa E, fără vreun punct.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Van Persie '36 şi Huntelaar '84, în timp ce pentru camerunezi a înscris Eto'o, în minutul 65, din penalti.

Cartonaşe galbene: Nkoulou '25, Mbia '81 / Kuyt '17, Van der Vaart '65, Van Bronckhorst '70.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Chile, avându-l la centru pe Pablo Pozo, ajutat de asistenţii Patricio Basualto şi Francisco Mondria. Rezervă a fost Khalil Al Ghamdi (Arabia Saudită).

Jucătorul meciului a fost desemnat atacantul olandez Robin van Persie.

Olanda va întâlni în optimi reprezentativa Slovaciei, iar Japonia va juca în compania Paraguayului.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici