Jenson Button: O poveste feerică, după o iarnă traumatizantă

Pilotul britanic Jenson Button, câştigătorul Marelui Premiu de la Melbourne, a comparat prima cursă a echipei sale, Brawn GP, în Formula 1, cu o poveste feerică, venită după o iarnă traumatizantă, informează AFP.

9 afișări

"Prima cursă a echipei noastre a fost o poveste feerică. Sper că vom putea continua la fel. Ştiu că trebuie să luptăm pentru ca maşinile noastre să rămână competitive, să rămânem în frunte cu resurse limitate. Toată echipa a muncit mult şi cred că merităm ceea ce am obţinut. Primele tururi ale mele au fost foarte bune, am imprimat un ritm bun. Am fost nevoit apoi să menţin pneurile la o temperatură optimă. Nu m-am descurcat deloc rău cu vibraţiile şi am fost nevoit să mă lupt şi cu soarele. Dar a fost o zi fantastică! Unii regretă că finalul cursei a fost neutralizat, dar eu nu ţin seama de asta. Eu am câştigat şi asta mă interesează. Vreau să mulţumesc întregii echipe. Ultimele luni au fost traumatizante pentru noi toţi", a declarat Button.

Coechipierul său, brazilianul Rubens Barrichello, clasat al doilea, s-a declarat încântat de performanţa sa: "Sunt foarte fericit pentru acest loc secund, obţinut după o cursă dură. Am fost lovit violent în spate, la prima curbă, şi am crezut că deja cursa era gata pentru mine. Am avut însă noroc şi maşina a rezistat. Îl felicit pe Jenson pentru victoria sa fantastică şi mulţumesc întregii echipe. Acesta este începutul unui drum foarte provocator pentru noi".

Clasat pe treapta a treia a podimului de la Melbourne, britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) s-a arătat şi el încântat de performanţa sa: "Noi am realizat mai mult decât am sperat. Eu am încercat să obţin aici măcar un punct. Am reuşit şase, ceea ce este un mare succes. Strategia noastră a fost perfectă, iar echipa a muncit fantastic. Am făcut una dintre cele mai frumoase curse ale mele, am condus cu inima deschisă. Trebuie să-l felicit pe Jenson, care a pilotat strălucitor. El şi echipa sa au meritat victoria".

Pilotul britanic al echipei Brawn GP, Jenson Button, şi coechipierul său, brazilianul Rubens Barrichello, au ocupat, în această ordine, primele două poziţii ale Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc, duminică, la Melbourne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici