Jiul Petroşani a cerut să evolueze în Liga a IV-a în sezonul viitor

Vicepreşedintele clubului Jiul Petroşani, George Boboc, a declarat, sâmbătă, că s-au făcut demersurile pentru ca echipa hunedoreană să evolueze în Liga a IV-a în sezonul viitor, deoarece gruparea nu a putut face rost de 70.000 de lei pentru a juca în Liga a III-a.

322 afișări
Imaginea articolului Jiul Petroşani a cerut să evolueze în Liga a IV-a în sezonul viitor

Jiul Petroşani a cerut să evolueze în Liga a IV-a în sezonul viitor (Imagine: Mediafax Foto)

"Asta este situaţia. O vom lua de la capăt din judeţ. Pentru a juca în liga a treia am fi avut nevoie de cel puţin 700 de milioane de lei vechi, bani pe care nu i-am putut obţine într-o lună. Ne pare rău pentru situaţie, dar sperăm ca suporterii să fie în continuare alături de echipă", a declarat Boboc.

Jiul Petroşani a investit în această vară în grupele de copii şi juniori din propria pepinieră, patronul Alin Simota dorind în acest fel să se bazeze pe propriile talente. Pentru a evolua în Liga a III-a, Jiul ar fi trebuit să plătească o datorie de 150.000 de euro către foştii jucători sau, în ultimă instanţă, să cumpere un loc în eşalonul al treilea, ceea ce ar i-ar fi costat aproximativ 50.000 de euro.

"Cumpărarea unui loc în Liga a III-a ne-ar fi fost mai la îndemână, dar din păcate nu am avut banii necesari. Cât despre suma datorată către foştii jucători aceasta este una prea mare şi nu o putem suporta. Joi va avea loc şedinţa Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi aşteptăm undă verde din partea lor pentru a putea juca în acest eşalon", a mai precizat George Boboc.

Jiul Petroşani, un club de tradiţie în fotbalul românesc riscă în acest fel să-şi piardă palmaresul, iar Primăria i-ar putea interzice echipei să mai evolueze la actuala bază sportivă, dat fiind faptul că Jiul nu va mai avea acelaşi statut ca şi până acum. Prin neplata datoriilor, Jiul va fi dezafiliată de la Federaţia Română de Fotbal.

Echipa Jiul Petroşani, care deţine al şaselea stadion din România ca număr de locuri, circa 25.000 (15.000 pe scaune), au disputat 41 de sezoane în prima ligă în istoria de 92 de ani a clubului. Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat patronul Alin Simota, Jiul nu a fost programată de două ori în acest sezon al Ligii a II-a şi a fost retrogradată în Liga a III-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici