JO de Iarnă: Ancheta în cazul sportivului georgian a fost încheiată

Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice se vor relua, sâmbătă, aşa cum este prevăzut, ancheta declanşată după accidentul mortal al georgianului Nodar Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nicio problemă.

53 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Ancheta în cazul sportivului georgian a fost încheiată

JO de Iarnă: Ancheta în cazul sportivului georgian a fost încheiată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii JO şi Federaţia Internaţională de Sanie (FIL) au anunţat într-un comunicat publicat, vineri seară, că "responsabilii tehnici ai FIL au fost în măsură să refacă traseul sportivului şi au ajuns la concluzia că accidentul nu a fost produs din cauza vreunei probleme a pistei".

Astfel, FIL autorizează reluarea şedinţelor de antrenament începând de sâmbătă dimineaţă. "Sportivii vor putea efectua două antrenamente complete înainte de reluarea competiţiei, la ora 17.00, aşa cum s-a prevăzut", se arată în comunicat.

După ce au inspectat pista şi au studiat cu atenţie imaginile video ale accidentului, experţii au constatat că tânărul sportiv, în vârstă de 21 de ani, a "luat prea de departe curba numărul 16 şi, deşi a încercat să-şi corecteze traiectoria, el a pierdut controlul saniei, lucru ce a provocat tragicul accident".

Din precauţie, parapetele din curba fatală va fi scos şi gheaţa va fi înlocuită. "Este vorba de măsuri preventive pentru ca un astfel de accident, chiar dacă este foarte rar, să nu se mai producă", se menţionează în comunicat.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, vineri, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler.

Kumaritashvili, în vârstă de 21 de ani, a fost aruncat de pe pistă la a doua sesiune de antrenamente, la ultimul viraj, când sania sa avea o viteză de aproximativ 140 de kilometri pe oră, şi s-a izbit de un stâlp metalic. Sportivul şi-a pierdut cunoştinţa în urma impactului. El avea faţa plină de sânge.

Medicii prezenţi la faţa locului i-au acordat lui Nodar Kumaritashvili primul ajutor, după care sportivul a fost transportat cu ambulanţa la spital, însă nu a mai putut fi salvat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici