JO de Iarnă: Kowalczyk o acuză pe Bjoergen că a câştigat datorită unui medicament

Schioarea poloneză Justyna Kowalczyk, dublă campioană mondială, a acuzat-o, joi, pe norvegianca Marit Bjoergen, triplă medaliată olimpică la Vancouver, că a câştigat datorită unui medicament pentru astm.

15 afișări
Imaginea articolului JO de Iarnă: Kowalczyk o acuză pe Bjoergen că a câştigat datorită unui medicament

JO de Iarnă: Kowalczyk o acuză pe Bjoergen că a câştigat datorită unui medicament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fără acel medicament, ea n-ar fi câştigat. Marit ştie foarte bine că fără acest «ajutor» nu prea avea ce să arate", a declarat Kowalczyk pentru presa poloneză, făcând referire la un medicament a cărui folosire este permisă de autorităţile antidoping.

Kowalczyk a câştigat medalia de argint la sprint şi pe cea de bronz în proba de urmărire de la Vancouver, două curse câştigate de Bjoergen. Marit Bjoergen s-a impus, cu ştafeta Norvegiei, şi în proba de 4x5 kilometri.

"Fără medicament, Marit nu ar fi putut să menţină ritmul nici împotriva mea nici împotriva altora", a precizat sportiva poloneză.

Marit Bjoergen a reacţionat la acuzaţiile lui Kowalczyk spunând că poloneza nu ştie să piardă.

"Este cea mai mare idioţenie pe care am auzit-o de la începutul Jocurilor Olimpice", a declarat şi antrenorul sportivei norvegiene, Aage Skinstad.

Kowalczyk a fost suspendată pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Schi, în 2005, iniţial doi ani. Suspendarea sportivei poloneze a fost redusă la şase luni, după ce sportiva a explicat că a folosit accidental un analgezic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici