Jo Jo Dan îl provoacă la un meci pe americanul Keith Thurman, campion mondial WBA la semimijlocie

Pugilistul român Ionuţ Ion, alias Jo Jo Dan, în vârstă de 32 de ani, l-a provocat pe campionul mondial WBA la semimijlocie, Keith Thurman (25 de ani), la un meci care ar urma să aibă loc pe 26 aprilie, la StubHub Center din Carson, California.

141 afișări
Imaginea articolului Jo Jo Dan îl provoacă la un meci pe americanul Keith Thurman, campion mondial WBA la semimijlocie

Jo Jo Dan îl provoacă la un meci pe americanul Keith Thurman, campion mondial WBA la semimijlocie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Richard Schaefer, preşedintele executiv al Golden Boy Promotions, firma care îl manageriază pe Thurman (22 de victorii - 0 înfrângeri, 20 KO), se plângea de curând că îi găseşte din ce în ce mai greu adversari sportivului american. Schaefer a anunţat că vrea să-i organizezeze un meci la 26 aprilie, acesta urmând să fie transmis de postul de televiziune Showtime, informează boxingscene.com.

Potrivit boxingscene.com, unul dintre boxerii care este gata să accepte un meci contra lui Thurman este Jo Jo Dan (32-2, 17 KO), care în noiembrie l-a "bătut" pe Kevin Bizier, neînvins până la acea dată.

"Am o experienţă de 10 ani la nivel profesionist şi nu mi-e ruşine să caut cele mai bune provocări. Nu vreau meciuri uşoare. Mă hrănesc cu adversitate şi lupte dificile. Aşa că, dacă cei mai puternici luptători din categorie îl evită pe Keith Thurman, eu nu o fac. Îl provoc oficial. Obiectivul carierei mele este să ajung campion mondial şi să fac meciuri captivante. Keith, îţi respect realizările şi îndemânarea, dar este timpul să accepţi o provocare din partea unuia care le-a văzut pe toate. Hai, să o facem", a spus Dan.

Managerul pugilistului român, Chris Gănescu, este de părere că în cazul în care meciul ar avea loc, acesta ar putea candida la lupta anului 2014. "Sunt alături de Jo Jo Dan de o lungă perioadă şi cred cu convingere că are ceva din şcoala vechilor boxeri. Tot timpul a căutat să lupte cu cei mai buni, iar provocarea lui Keith este o dovadă în acest sens. Thurman este evitat de mulţi, pe bună dreptate. El este tânăr, puternic şi îndemânatic, dar împotriva lui Jo Jo Dan va intra pe un teren necunoscut. Va fi o experienţă din care va învăţa, dar şi prima înfrângere pentru campion. Sper să accepte provocarea boxerului meu. Meciul ar putea candida pentru lupta anului", a explicat Gănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici