Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka, în semifinale la Roland Garros

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 14 şi locul 15 ATP, s-a calificat, marţi, în semifinalele French Open, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.

335 afișări
Imaginea articolului Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka, în semifinale la Roland Garros

Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka, în semifinale la Roland Garros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tsonga l-a învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, după trei ore şi 45 de minute, pe japonezul Kei Nishikori, al cincilea favorit al competiţiei şi poziţia a cincea în ierarhia mondială.

În semifinale, Jo-Wilfried Tsonga îl va întâlni pe elveţianul Stan Wawrinka, cap de serie numărul 8 şi locul 9 ATP, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (4), de compatriotul său Roger Federer, al doile afavorit al competiţiei şi poziţia secundă în clasamentul mondial.

Tsonga, în vârstă de 30 de ani, îşi egalează astfel cea mai bună performanţă din carieră reuşită la French Open, în 2013 fiind învins, în semifinale, de spaniolul David Ferrer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici