Joachim Low, cel mai bun selecţioner în 2014

Tehnicianul Joachim Low, care a câştigat titlul mondial vara trecută cu reprezentativa Germaniei, a fost desemnat cel mai bun antrenor al unei echipe naţionale în anul 2014, conform unui clasament dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

88 afișări
Imaginea articolului Joachim Low, cel mai bun selecţioner în 2014

Joachim Low, cel mai bun selecţioner în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Low a fost ales cel mai bun selecţioner în urma voturilor unor experţi din peste 60 de ţări. Germanul a primit 220 de puncte, în timp ce următorul clasat, Alejandro Sabella (Argentina), a primit 71 de puncte. Pe poziţia a treia se află fostul antrenor al naţionalei Olandei, Louis van Gaal, cu 38 de puncte.

În 2013, cel mai bun selecţioner a fost desemnat spaniolul Vicente del Bosque, ales şi în 2009, 2010 şi 2012.

Ierarhia completă pentru anul 2014 este următoarea:

1. Joachim Low (Germania) 220 puncte

2. Alejandro Sabella (Argentina) 71 de puncte

3. Louis van Gaal (Olanda) 38 de puncte

4. Jose Pekerman (Columbia) 31 de puncte

5. Jorge Luis Pinto (Costa Rica) 19 puncte

6. Jorge Sampaoli (Chile) 18 puncte

7. Miguel Herrera (Mexic) 15 puncte

8. Marc Wilmots (Belgia) 9 puncte

9. Didier Deschamps (Franţa) 8 puncte

10. Stephen Keshi (Nigeria) un punct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici