Joan Laporta a confirmat că Barcelona a făcut două achiziţii de vară

Preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a confirmat că au fost semnate contracte cu doi jucători pentru sezonul viitor şi, deşi aceştia nu au fost numiţi, presa britanică susţine că unul dintre ei este un jucător al lui Chelsea, al cărui contract cu londonezii expiră în vară.

299 afișări
Imaginea articolului Joan Laporta a confirmat că Barcelona a făcut două achiziţii de vară

Joan Laporta a confirmat că Barcelona a făcut două achiziţii de vară

Acest lucru vine după o perioadă de transferuri aglomerată în ianuarie pentru clubul catalan, care a făcut patru achiziţii pentru a-şi întări echipa. Veteranul fundaş brazilian Dani Alves a fost prima achiziţie a antrenorului Xavi Hernandez pe Camp Nou.

Alves a fost prima dintre cele patru sosiri din ianuarie, care au transformat Barcelona lui Xavi, noul antrenor fiind susţinut de o investiţie puternică din partea consiliului de administraţie, pentru a finaliza mai multe achiziţii suplimentare. După ce a semnat cu Alves, Barca i-a adus şi pe Ferran Torres de la Manchester City şi apoi a obţinut împrumutul lui Adama Traore, absolvent al La Masia, de la Wolves, înainte de a obţine semnătura lui Pierre-Emerick Aubameyang.

Reînnoirea echipei de primă ligă va continua în ritm alert în această vară, cu sosirea a încă doi jucători deja asigurată. Preşedintele Barcei, Joan Laporta, a confirmat că două tranzacţii au fost deja încheiate, un fundaş fiind adăugat în rândurile lui Xavi, alături de sosirea unui nou mijlocaş.

Luni, vorbind la postul de radio catalan RAC1, citat de The Mirror, Laporta a confirmat: „Am finalizat două semnături pentru sezonul următor. Una dintre semnături este un mijlocaş, iar cealaltă este un fundaş central. Dar nu am voie să le menţionez numele".

Mirror Football susţine că, aşa cum au relatat mai multe alte surse, cei doi jucători cu care Barca a încheiat înţelegeri din postura de jucători liberi de contract sunt fundaşul Andreas Christensen, de la Chelsea, şi mijlocaşul Franck Kessie, de la Milan. Ambilor jucători le expiră contractele la cluburile lor, respectiv la 30 iunie.

Christensen s-a alăturat londonezilor de la Brondby, în 2015, şi a adunat peste 150 de apariţii în prima echipă a clubului, ajutându-l să câştige mai multe titluri, inclusiv Liga Campionilor din sezonul trecut. De asemenea, el s-a dovedit influent la nivel internaţional, ajutând Danemarca să ajungă în semifinalele Campionatului European de anul trecut.

Cu toate acestea, situaţia sa contractuală l-a scos din graţiile sale în ultimele luni şi a jucat doar o singură dată pentru echipa lui Thomas Tuchel în Premier League de la începutul anului. El va pleca acum pe Camp Nou la sfârşitul sezonului, pe gratis.

Barca a aranjat, de asemenea, un acord pentru a-l semna pe Kessie, mijlocaşul lui Milan şi internaţionalul Coastei de Fildeş, atunci când îi expiră contractul. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a jucat 215 meciuri pentru Rossoneri în cinci sezoane, după ce a venit de la Atalanta, iniţial în 2017. El a fost desemnat drept un succesor pe termen lung pentru Sergio Busquets la Barca.

Tranzacţiile continuă politica blaugrana de a semna agenţi liberi - după ce în ultimul an au sosit Sergio Aguero (care s-a retras ulterior), Eric Garcia, Memphis Depay, Aubameyang şi Alves. Aceste manevre sunt un semn din partea clubului, care se confruntă în continuare cu restricţii financiare, ceea ce îl împiedică să investească masiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici