Jocurile de la Australian Open au fost întrerupte din cauza căldurii extreme

Căldura toridă a întrerupt meciurile disputate marţi dimineaţa în aer liber la Australian Open. Jucătorii au intrat în teren şi şi-au testat rezistenţa în ziua a doua de la Melbourne Park, dar căldura sufocantă a determinat organizatorii să oprească toate meciurile.

384 afișări
Imaginea articolului Jocurile de la Australian Open au fost întrerupte din cauza căldurii extreme

Jocurile de la Australian Open au fost întrerupte din cauza căldurii extreme

Organizatorii au invocat politica lor privind căldura extremă la aproximativ trei ore după începerea sesiunii de zi, deoarece temperaturile au atins 36 de grade Celsius (97F), iar rafale de vânt arzător au afectat jocurile.

Scala de stres termic, introdusă de organizatorii turneului ca mijloc de protecţie şi care măsoară căldura radiantă, umiditatea şi temperatura aerului la umbră, a depăşit pragul maxim de 5,0, oprind 10 meciuri în aer liber la Grand Slam-ul de la antipozi.

Cu toate acestea, meciurile au continuat sub acoperişurile principalelor arene, cu fostul număr unu mondial Andy Murray, înfruntându-l pe Rod Laver Arena pe italianul Matteo Berrettini.

Organizatorii au declarat că jocul pe terenurile în aer liber nu va fi reluat înainte de ora locală 17.00 (06.00 GMT, 8.00 ora României).

Suspendarea jocului nu a fost bine primită de toţi jucătorii, australianul Jordan Thompson, arătându-şi nemulţumirea când meciul său de pe terenul trei a fost întrerupt, în momentul în care era condus de americanul J.J. Wolf cu 6-3, 1-3.

"Când se mai întâmplă asta?", a strigat Thompson, numărul 88 mondial, la arbitrul de scaun.

"Am fost aici când erau 45 de grade".

Temperatura se apropia deja de 30 de grade Celsius când au început meciurile de dimineaţă, iar Leylah Fernandez din Canada a apucat să o elimine pe veterana franceză Alize Cornet în două seturi în primul meci de pe terenul 3.

"Cred că m-am descurcat bine să-mi gestionez emoţiile şi apoi, mai ales, să gestionez căldura, să încerc să nu mă înfierbânt prea tare", a declarat Fernandez reporterilor.

"Aşa că am fost foarte mulţumită de asta".

Căldura extremă este o caracteristică a Openului Australiei, care are loc în mijlocul verii din emisfera sudică, în această ţară, jocurile fiind ocazional suspendate şi dând bătăi de cap organizatorilor cu probleme de programare.

Tennis Australia şi-a modificat politica privind căldura extremă la sfârşitul anului 2018, după ce o serie de jucători s-au plâns de riscurile pentru sănătate şi siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici