JOCURILE OLIMPICE 2012: Echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat pe locul 4

Echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat, joi, pe locul patru în finala din cadrul concursului de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Londra.

1344 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat pe locul 4

JOCURILE OLIMPICE 2012: Echipajul feminin de 8+1 al României s-a clasat pe locul 4 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sportivele Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi Teodora Gidoiu au luat startul pe culoarul cinci, alături de Australia, Olanda, SUA, Canada şi Marea Britanie.

La primul punct de control intermediar, la 500 de metri, România se afla pe locul cinci, la 1.000 de metri pe locul patru, la 1.500 de metri tot pe patru, pentru a încheia cursa pe aceeaşi poziţie, cu timpul de şase minute, 17 secunde şi 64 minute.

Podiumul a fost ocupat în ordine de SUA (6:10.59), Canada (6:12.06) şi Olanda (6:13.12).

În serii, echipajul României a încheiat pe locul secund, intrând în recalificări, pe care le-a încheiat tot pe poziţia a doua, obţinând calificarea în finală.

La ediţia din 2008, echipajul de 8+1 a cucerit medalia de bronz, iar la Londra este pentru prima dată, după 30 de ani, când România nu urcă pe podium, fiind triplă campioană şi multiplă medaliată olimpică.

La canotaj feminin, dublu rame, România a mai obţinut la JO de la Londra un loc cinci, prin echipajul format de Georgeta Andrunache-Viorica Susanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici