JOCURILE OLIMPICE 2012: Usain Bolt, frustrat de unele reguli "ciudate şi prosteşti" de la Londra

Atletul jamaican Usain Bolt, câştigătorul probei-vedetă a concursului de atletism de la Jocurile Olimpice, cea de 100 de metri, s-a arătat frustrat de unele reguli considerate de el "ciudate şi prosteşti" de la Londra..

1821 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Usain Bolt, frustrat de unele reguli "ciudate şi prosteşti" de la Londra

Usain Bolt, frustrat de unele reguli "ciudate şi prosteşti" de la JO-2012 (Imagine: Bogdan Maran / Mediafaxfoto)

"Este diferit faţă de Beijing. Sunt multe reguli, Dumnezeule. Nu poţi să faci nimic. Unele reguli ciudate, prosteşti, care nu au niciun sens din punctul meu de vedere. Am vrut să îmi aduc aici (în parcul olimpic) tabletele şi mi-au spus că nu pot. Am întrebat de ce. Este o regulă. Aveam coarda de sărit în geantă şi mi-au spus că nu pot să intru cu ea. De ce? Este o regulă. Astfel de reguli nu au niciun sens pentru mine. Dacă am nevoie să aduc o bandă de cauciuc înăuntru pentru stretching? Nu o pot aduce pentru că aşa sunt regulile. Eram pe punctul să alerg în finala la 100 de metri şi un tip mi-a spus: «aliniază-te», să mă pun într-o linie dreaptă. M-am gândit: «Pe bune?». Mă pui să stau într-o linie dreaptă? Reguli prosteşti...", a spus Bolt, informează The Telegraph.

Potrivit The Independent, preşedintele Comitetului de Organizare a JO (Locog), Sebastian Coe, a declarat că se va interesa de ce lui Bolt nu i s-a permis să treacă de pază cu coarda. "Mă voi interesa. Presupun că acea coardă era un obiect ce ajuta la încălzire, astfel că voi vedea ce s-a întâmplat. Cred că au fost şi probleme de traducere, iar fiecare loc de competiţie este diferit, sunt protocoale diferite", a afirmat Coe.

Sportivul jamaican Usain Bolt a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de 100 metri din cadrul concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra. Bolt şi-a păstrat titlul olimpic cucerit la Beijing în 2008. El a fost înregistrat cu timpul de nouă secunde şi 63 de sutimi, ceea ce reprezintă un record olimpic.

Bolt va mai concura, marţi, în proba de 200 de metri la Londra, iar vineri va lua startul la ştafetă 4x100 m.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici