JOCURILE OLIMPICE 2012: Vaci, cai, oi şi păsări de curte - vedetele ceremoniei de deschidere a competiţiei de la Londra

Trei vaci, 12 cai, 70 de oi şi multe păsări de curte vor fi "vedetele" spectacolului de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, pe 27 iulie, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului.

418 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Vaci, cai, oi şi păsări de curte - vedetele ceremoniei de deschidere a competiţiei de la Londra

Vaci, cai, oi şi păsări de curte-vedetele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Gazonul stadionului olimpic, transformat cu această ocazie într-un peisaj bucolic ce evocă satul tradiţional englez, va conţine "fâneţe, ogoare şi râuri".

Pe gazonul stadionului londonez vor putea fi văzute familii ieşite la picnic şi fermieri care îşi lucrează terenurile, cu animale adevărate incluse în peisaj: 12 cai, trei vaci, 2 capre, 10 găini, 10 raţe, nouă gâşte, 70 de oi şi trei câini ciobăneşti, potrivit unui comunicat emis de organizatori.

Danny Boyle, directorul artistic al ceremoniei şi regizorul filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009, speră ca această ceremonie de deschidere să transmită privitorilor "spiritul a ceea ce sunt ei ca naţiune, de unde vin şi direcţia spre care vor să meargă".

Cele patru mari provincii ale Marii Britanii vor fi reprezentate prin simbolurile lor florale: trandafirul pentru Anglia, ciulinul pentru Scoţia, narcisele pentru Ţara Galilor şi trifoiul pentru Irlanda de Nord.

Ceremonia a fost numită la începutul acestui an "Isles of Wonder", un nume inspirat din piesa de teatru "Furtuna" de William Shakespeare. Organizatorii promit o furtună de sunete, cu un volum de 1 milion de waţi, dublu faţă de volumul sunetului înregistrat pe scena principală a celebrului festival muzical britanic Glastonbury.

10.000 de voluntari vor participa la ceremonia de deschidere şi nu mai puţin de 23.000 de costume vor fi realizate pentru această ocazie.

Un clopot înalt de 2 metri, care are o greutate de 23 de tone, va da semnalul de începere a acestei ceremonii, pe 27 iulie, la ora 20.00 GMT. Ceremonia va fi urmărită de circa 1 miliard de telespectatori, speră organizatorii.

Danny Boyle dispune de un buget de 81 de milioane de lire sterline (96 milioane de euro).

Regina Elizabeth a II-a va fi prezentă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care se va încheia cu un concert susţinut de Paul McCartney. Fostul membru al trupei The Beatles, care va împlini vârsta de 70 de ani pe 18 iunie, a electrizat publicul prezent la concertul organizat pe 4 iunie la Londra pentru a marca jubileul de diamant al suveranei britanice.

Jocurile Olimpice de Vară de la Londra se vor desfăşura în perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici