Jocurile Olimpice de la Londra: 25.000 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi în perioada Jocurilor Olimpice

Aproximativ 25.000 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi în perioada Jocurilor Olimpice de la Londra, când principalul risc va fi acela al unui "atac terorist", a anunţat un responsabil al Scotland Yard, Chris Allison.

171 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra: 25.000 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi în perioada Jocurilor Olimpice

Jocurile Olimpice de la Londra: 25.000 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi în perioada Jocurilor Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Allison a precizat că la nivel naţional 12.000 până la 12.500 de poliţişti vor fi ajutaţi de 5.000 de soldaţi, iar încă 7.500 de militari se vor afla în locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

"Scopul operaţiunilor noastre este să îi împiedicăm să acţioneze pe terorişti şi pe cei care vor să perturbe Jocurile Olimpice", a explicat coordonatorul de securitate pentru JO din cadrul Scotland Yard.

Armata, care dispune de elicoptere şi va avea în stand-by avioane de luptă, va fi solicitată în special pentru a ajuta poliţia în cazul unui atac terorist aerian.

Poliţia se va focaliza şi asupra "crimei organizate cum ar fi vânzarea biletelor la negru, contrafacerea tichetelor", precum şi asupra manifestaţiilor din perioada respectivă.

Oraşul Londra va găzdui ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară, în perioada 27 iulie - 12 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici