Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără Covid"

  • Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără Covid”, spune vicepreşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.
  • John Coates a confirmat agenţiei de ştiri AFP că Jocurile Olimpice vor începe pe 23 iulie anul viitor, numindu-le „Jocurile care au cucerit Covid”.
  • Competiţia a fost iniţial programată să înceapă în iulie 2020, dar au fost amânate din cauza temerilor privind Covid-19, relatează BBC.
500 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără Covid"

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura anul viitor „cu sau fără Covid"

CIO a spus că nu va întârzia Jocurile mai târziu de 2021.

"Jocurile aveau să fie, Jocurile reconstrucţiei după devastarea tsunami-ului", a declarat Coates pentru AFP, referindu-se la cutremurul şi tsunami-ul catastrofal din 2011 din Japonia.

„Acum, acestea vor fi Jocurile care au cucerit Covid, lumina de la capătul tunelului”, a adăugat acesta.

În iulie, directorul executiv al Tokyo 2020, Toshiro Muto, a spus că este posibil ca Jocurile să fie ţinute în faţa unui public „limitat”.

În schimb, el a adăugat că Jocurile ar putea „simplifica” ceremoniile de deschidere şi închidere.

Peste 11.000 de sportivi din aproximativ 200 de ţări urmau să participe la Jocurile din 2020. Nu este clar modul în care restricţiile de călătorie ar putea afecta participarea lor, deoarece frontierele Japoniei sunt în prezent închise în mare parte vizitatorilor străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici