JOCURILE OLIMPICE: Naţionala de polo a României a fost învinsă de Serbia, scor 4-12, şi a ratat calificarea în sferturi

Echipa naţională de polo a României a pierdut, luni, la JO de la Londra, meciul cu liderul grupei B, Serbia, scor 4-12 (0-3, 1-3, 0-4, 3-2), tricolorii încheind pe locul cinci şi ratând astfel calificarea în sferturile de finală.

203 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE: Naţionala de polo a României a fost învinsă de Serbia, scor 4-12, şi a ratat calificarea în sferturi

JOCURILE OLIMPICE: Naţionala de polo a României a fost învinsă de Serbia, scor 4-12, şi a ratat calificarea în sferturi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Marcatorii partidei:

România - Kadar 1 gol, Iosep 1, C. Radu 1, Matei 1;

Serbia - Nikici 3 goluri, Mitrovici 3,Prlainovici 2, Filipovici 1, Gocici 1, Pijetlovici 1, Udovicici 1.

România încheie participarea la Jocurile Olimpice cu un bilanţ de o victorie şi patru înfrângeri: cu Marea Britanie 13-4 (2-1, 4-0, 3-2, 4-1), cu SUA 8-10 (3-3, 2-1, 0-3, 3-3), cu Ungaria 15-17 (4-5, 5-4, 2-5, 4-3), cu Muntenegru 8-12 (1-3, 1-2, 2-3, 4-4) şi cu Serbia 4-12 (0-3, 1-3, 0-4, 3-2).

Tricolorii au încheiat pe locul cinci în grupa B, cu două puncte, ratând sferturile de finală. Indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra luni în grupa B, care vor stabili clasarea finală, în sferturi s-au calificat echipele Serbiei, Statelor Unite ale Americii, Muntenegrului şi Ungariei.

Conform regulamentului, după disputarea meciurilor din grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, de unde câştigătoarele vor juca semifinale şi, ulterior, finala mică şi finala mare.

La ediţia din 2008, la Beijing, titlul olimpic a fost cucerit de Ungaria.

Naţionala de polo a României a participat ultima dată la JO în 1996, la Atlanta (locul 9), cea de la Londra fiind a noua participare din istorie. Cea mai bună performanţă tricoloră la nivel olimpic este locul patru, la JO din 1976.

La actuala ediţie, echipa României s-a calificat datorită locului patru ocupat la turneul preolimpic de la Edmonton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici