Jonah Lomu, unul dintre cei mai mari rugbişti din istorie, a murit la numai 40 de ani: "Este total neaşteptat". Lumea rugbiului îi aduce un omagiu - VIDEO

Fostul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu a încetat din viaţă, miercuri dimineaţă, la 40 de ani, la Auckland, a anunţat John Mayhew, fostul medic al All Blacks. Personalităţi din lumea rugbiului s-au declarat devastate de trecerea în nefiinţă a celui considerat unul dintre cei mai mari rugbişti din lume.

9950 afișări
Imaginea articolului Jonah Lomu, unul dintre cei mai mari rugbişti din istorie, a murit la numai 40 de ani: "Este total neaşteptat". Lumea rugbiului îi aduce un omagiu - VIDEO

Jonah Lomu (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Jonah a murit miercuri dimineaţă. Este total neaşteptat. El şi familia lui reveneau din Marea Britanie şi el a murit", a afirmat Mayhew.

Lomu avea probleme cu rinichii, el fiind diagnosticat cu sindromul nefrotic în 1997, fiind nevoit să se retragă din activitate în 2002. El a fost supus unui transplant renal în 2004, reuşind să-şi reia cariera pentru scurt timp. În 2011, boala a recidivat.

Supranumit "Omul munte", Lomu a fost considerat unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria rugbiului, neozeelandezul reuşind să înscrie la ediţiile din 1995 şi 1999 ale Cupei Mondiale un număr record de 15 eseuri, record egalat anul acesta de sud-africanul Bryan Habana.

Puternic (1,96 m, 115 kg) şi foarte rapid, el a marcat 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 - 2002 în tricoul All Black şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995.

El era căsătorit cu Nadene şi avea doi copii.

Lumea rugbiului îi aduce un omagiu lui Jonah Lomu

Lumea rugbiului i-a adus un omagiu lui Jonah Lomu, decedat, miercuri dimineaţă, la vârsta de 40 de ani, personalităţi precum Jonny Wilkinson, Dan Carter sau Sonny Bill Williams declarându-se devastate de trecerea în nefiinţă a celui considerat unul dintre cei mai mari rugbişti din lume.

"Sunt devastat de vestea morţii lui Jonah. Un superstar şi un om fabulos", a scris Wilkinson pe Twitter.

 

"Odihneşte-te în pace, Jonah...Ai inspirat o generaţie de rugbişti. Îţi mulţumesc foarte mult", a afirmat şi internaţionalul francez Thierry Dusautoir.

 

Dan Carter şi Sonny Bill Williams, campioni mondiali cu Noua Zeelandă, au transmis condoleanţe familiei lui Jonah Lomu. "Nu pot să cred! Dragostea şi gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Jonah", a afirmat Carter, în timp ce Williams s-a declarat şocat de vestea morţii lui Lomu.

Şi federaţia australiană şi-a exprimat durerea pentru decesul lui Lomu: "Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Lomu. A fost o legendă a jocului nostru", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de forul australian.

"Întreaga ţară este alături de familia lui Jonah Lomu", a afirmat şi premierul neo-zeelandez John Key.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici