Jose Mourinho, amendat cu 13.000 de euro pentru că a insultat un jurnalist

Antrenorul portughez al echipei Inter Milano, Jose Mourinho, care a recunoscut că a insultat un jurnalist în decembrie, după meciul de Serie A cu Atalanta, a primit, joi, o amendă de 13.000 de euro din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC).

36 afișări
Imaginea articolului Jose Mourinho, amendat cu 13.000 de euro pentru că a insultat un jurnalist

Jose Mourinho, amendat cu 13.000 de euro pentru că a insultat un jurnalist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mourinho a fost acuzat de încălcarea articolului 1 din codul justiţie sportive întrucât "a folosit un limbaj jignitor faţă de jurnalistul Andrea Ramazzotti şi pentru că l-a prins de braţ".

Mourinho, care are o relaţie tensionată cu presa italiană, l-a insultat pe Andrea Ramazzotti, jurnalist sportiv la cotidianul Corriere dello Sport, furios că ziaristul a pătruns în zona în care doar televiziunea clubului, Inter Channel, putea să-şi desfăşoare activitatea.

"Este adevărat că am insultat pe unul dintre colegii voştrii şi am folosit un cuvânt pe care nu pot să-l repet aici (...). Cu toate acestea, nu a existat nicio agresiune fizică", a recunoscut ulterior Mourinho.

La 13 decembrie, Internazionale Milano a remizat, în deplasare, scor 1-1, cu Atalanta Bergamo, în etapa a XVI-a a campionatului Italiei, într-un meci în care Cristian Chivu a fost integralist. Inter a condus prin golul marcat de Milito '15, fiind egalată în minutul 81 după reuşita lui Tiribocchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici