Josep Guardiola preia luni postul de antrenor al echipei Bayern Munchen

După luni de aşteptare, Josep Guardiola îşi face prima apariţie ca antrenor al echipei Bayern Munchen, luni, cu ocazia unei conferinţe de presă la Auditorium de pe Allianz Arena, acolo unde Jupp Heynckes şi-a luat rămas bun după o triplă istorică, se arată într-un material al AFP.

297 afișări
Imaginea articolului Josep Guardiola preia luni postul de antrenor al echipei Bayern Munchen

Josep Guardiola (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aşteptarea a fost lungă de la 16 ianuarie şi de la anunţul acestei ''bombe'' lansate de Bayern prin semnarea catalanului de 42 de ani, omul cu 14 trofee caştigate la FC Barcelona. Luni în care numele acestuia fost pe toate buzele, în contextul în care echipa lui Heynckes câştiga al 23-lea titlu naţional, Liga Campionilor pentru a patra oară şi Cupa Germaniei a 16-a oară.

Aflat în an sabatic după plecarea de la FC Barcelona, vara trecută, Guardiola a stat într-un apartament din New York, sub numele "Gardomi", conform Bild, şi a învăţat limba germană pentru a se putea exprima în limba lui Goethe la noua sa echipă.

Aşadar nimeni nu va fi mirat când el va vorbi în germană luni în faţa a peste 200 de jurnalişti din cele patru colţuri ale lumii într-o conferinţă ce va fi transmisă în direct de mai multe canale germane, între care şi Sky Sport News, unde invitat în platou va fi Daniel Martinez, biograful tehnicianului catalan.

Alături de şefii săi, Karl Heinz Rummenigge şi Uli Hoeness, fostul mentor al Barcelonei va fi cu siguranţă asaltat de întrebări: ''Cum va juca Bayern? Ce poate face mai mult decât tripla lui Heynckes, pe care a reuşit-o şi el cu blaugrana?".

Căpitanul Philipp Lahm este "convins că Bayern va fi şi mai bună şi că Guardiola nu va bulversa echipa". Părere împărtăşită şi de Franck Ribéry: "Nu suntem Barcelona, suntem Bayerrn. Poate trebuie să facem mici schimbări tactice".

Potrivit AFP, la conferinţă vor mai fi subiecte precum viitorul atacantului Mario Gomez, locul noului jucător transferat Mario Götze, părerea despre atacantul de la Borussia Dortmund, Robert Lewandowski...

"Perfecţionistul" Guardiola revine pe teren de miercuri, la primul antrenament, la care vor putea asista şi 25.000 de spectatori plătitori.

"El va trebui să repete succesul lui Heynckes, o misiune foarte dificilă, mai ales dacă nu câştigă Campionautl Mondial din decembrie", a declarat "Kaiser" Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici