Jovanovici se va adresa FIFA în litigiul cu FC Vaslui

Atacantul Nemanja Jovanovici se va adresa Camerei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FIFA în diferendul cu gruparea FC Vaslui, au anunţat, vineri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, avocaţii jucătorului sârb.

7 afișări

"Am ales să mergem direct la FIFA din cauza lipsei de independenţă a organelor de soluţionare a litigiilor ale Ligii Profesioniste de Fotbal, care nu au printre membrii lor reprezentanţi ai jucătorilor, aşa cum cer normele FIFA," a spus avocatul Josep Vandellos, coordonator al diviziei de drept sportiv al firmei de avocatură Chiuariu & Asociaţii.

Avocaţii susţin că FC Vaslui nu a achitat drepturile salariale conform contractului şi că jucătorul sârb a fost susţinut financiar în ultima perioadă de părinţi şi prieteni. "De la începutul sezonului 2010-2011, FC Vaslui nu i-a plătit domnului Nemanja Jovanovic drepturile financiare cuvenite conform contractului. Domnul Jovanovic nu a primit nicio explicaţie cu privire la această situaţie, în ciuda multiplelor notificări scrise din partea agentului şi a reprezentanţilor săi legali. Domnul Jovanovic, cetăţean sârb, a fost astfel nevoit să se susţină financiar cu ajutorul părinţilor şi prietenilor, în toata această perioadă de şedere în România. Mai mult decât atât, pentru că FC Vaslui nu a îndeplinit formalităţile pentru obţinerea permiselor de şedere şi de muncă ale jucatorului, domnul Jovanovic a primit ordin de a părăsi România, emis de Oficiul Român pentru Imigrari. Toate acestea i-au cauzat domnului Jovanovic neplăceri personale şi l-au determinat să se adreseze, prin intermediul reprezentanţilor săi legali, autorităţilor în măsură să soluţioneze această situaţie", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, casa de avocatură dezminte declaraţiile oficialilor FC Vaslui conform cărora Nemanja Jovanovici a fugit din România. "Firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii, în numele domnului Nemanja Jovanovic, doreşte să dezmintă declaraţiile publice făcute de către reprezentanţi ai clubului FC Vaslui, cu privire la rezilierea contractului şi la plecarea din ţară a domnului Jovanovic. Domnul Jovanovic nu a fugit din România, aşa cum reiese din declaraţiile domnului Ciprian Damian, director al clubului FC Vaslui. Nemanja Jovanovic se află încă în ţară, deşi clubul de fotbal FC Vaslui a încălcat în mod repetat contractul încheiat cu acesta, neplătindu-i drepturile salariale şi neasigurându-i permisul de şedere şi de muncă", precizează avocaţii.

Preşedintele Dumitru Dragomir a declarat, vineri, începând cu săptămâna viitoare patru jurişti din cadrul Asociaţiei Fotbaliştilor Aamatori şi Nonamatori îi vor reprezenta pe jucători în Comisiile Ligii. "La 8:00, astăzi, m-am întâlnit cu şeful AFAN, Dumitru Costin, iar începând de luni, comisiile vor fi paritare, aşa cum cere UEFA. Comisiile vor fi formate din 4 jurişti numiţi de AFAN, iar astfel judecata de orice gen nu va mai fi suspectată ca până acum. Nu era obligativitatea mea să fac acest lucru, dar recomandările UEFA erau altele şi Mircea Sandu mi le-a transmis, de aceea am luat şi eu măsura aceasta", a spus Dumitru Dragomir la Sport.ro, conform Prosport.

La începutul acestui an, atacantul sârb în vârstă de 26 de ani a depus memoriu împotriva grupării FC Vaslui la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF solicitând nulitatea actului, încetarea raporturilor contractuale şi pretenţii financiare. În 25 ianuarie, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a decis suspendarea soluţionării cauzei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici