Jucătoarea de tenis Tara Moore a fost suspendată pentru încălcarea regulilor antidoping

Jucătoarea britanică de tenis Tara Moore, lideră în clasamentul de dublu, a fost suspendată provizoriu din cauza prezenţei unei substanţe interzise în proba sa, a anunţat miercuri Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), citată de Reuters.

314 afișări
Imaginea articolului Jucătoarea de tenis Tara Moore a fost suspendată pentru încălcarea regulilor antidoping

Sursa foto: Profimedia

Moore, aflată pe locul 83 în lume în clasamentul de simplu, a furnizat proba în timp ce concura la un eveniment WTA 250 la Bogota, Columbia - unde a pierdut în finală - iar AITA a declarat că proba sa "A" conţinea metaboliţi de nandrolon şi boldenonă.

Ambele substanţe se află pe lista de interdicţii a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Suspendarea sa provizorie, retroactivă de la 27 mai, o va face neeligibilă pentru a concura sau chiar pentru a participa la evenimente.

„Nu am luat niciodată în mod conştient o substanţă interzisă în cariera mea. Investighez modul în care s-a putut produce rezultatul pozitiv şi aştept cu nerăbdare să demonstrez că sunt o sportivă curată", a scris Moore pe Twitter.

„Sunt profund întristată de suspendarea provizorie şi sper să revin pe teren cât mai curând posibil".

Moore, care a participat la Openul Franţei, are posibilitatea de a cere o analiză a probei "B".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici