Jucătorii de tenis Karatsev, Basilashvili şi fostul lor antrenor ar fi implicaţi în meciuri trucate

Jucătorii de tenis Aslan Karatsev şi Nikoloz Basilashvili, prezenţi în top 50 mondial ATP, precum şi fostul lor antrenor Yahor Yatsyk ar fi implicaţi în aranjarea de meciuri, potrivit unei investigaţii realizate de Markus Harm şi Jannik Schneider, pentru ZDF din Germania.

520 afișări
Imaginea articolului Jucătorii de tenis Karatsev, Basilashvili şi fostul lor antrenor ar fi implicaţi în meciuri trucate

Jucătorii de tenis Karatsev, Basilashvili şi fostul lor antrenor ar fi implicaţi în meciuri trucate

Potrivit investigaţiei, aceştia au descoperit că Yatsyk, care a antrenat şi a călătorit cu ambii jucători, le-ar fi oferit acestora bani pentru a aranja meciuri în cel puţin două ocazii în trecut, aceste informaţii provenind din documente secrete de anchetă ale Federaţiei Internaţionale de Tenis.

În ceea ce priveşte implicarea lui Karatsev, care a ajuns în semifinalele Openului Australiei sezonul trecut şi a câştigat trei titluri la simplu, ultimul fiind la Sydney la începutul acestui sezon, acuzaţiile se referă la două meciuri cu mize de pariuri neobişnuit de mari în Finlanda, în 2019, şi în Kazahstan în 2020.

Ei au fost investigaţi de poliţia franceză în timpul Openului Franţei în 2020, fapt relatat atunci de L'Equipe, în luna mai, iar informaţii suplimentare constată că au fost implicat şi la Stuttgart, recent.

Fosta iubită a lui Karatsev, Sofia Dmitrieva, a fost interzisă pe viaţă anterior pentru aranjarea de meciuri.

Între timp, pentru Basilashvili, procedurile sunt în curs de desfăşurare, potrivit presei ruse, în ciuda faptului că echipa sa managerială susţine că nu ştie nimic cu privire la acest lucru.

Jurnaliştii de la ZDF susţin că meciul său din primul tur la dublu de anul trecut, alături de Radu Albot la Wimbledon este sub investigaţie.

Acest lucru se datorează pariurilor mari plasate pe pierderea meciului de către aceştia şi a sumelor mizate de până la jumătate de milion de dolari.

„Yatsyk a fost implicat în aranjamente de ani de zile, lucrează cu oameni care au de-a face cu aranjamente în Rusia şi Europa de Est. Are mereu mulţi bani cu el, este în turnee şi caută jucători tineri care au probleme. Financiar sau mental. Jucători pe care îi poate convinge cu bani", a declarat pentru ZDF un antrenor din Europa de Est, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

„Yatysk a lucrat îndeaproape cu Karatsev şi Basilashvilli, i-a urmărit ani de zile. Ambii jucători incredibil de talentaţi. Dar au avut probleme financiare la început şi faze majore de slăbiciune, când au alunecat în clasament. Aflându-se fiecare într-un moment critic, el s-a apropiat de ei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici