Jucătorii rapidişti au renunţat la protest şi se vor prezenta la meciul cu Viitorul Constanţa

Jucătorii echipei Rapid au renunţat la protest şi vor pleca vineri după-amiază spre Constanţa, pentru partida cu Viitorul de sâmbătă, după ce la începutul acestei săptămâni anunţaseră că nu se prezintă la meci din cauza restanţelor salariale pe care le au de primit.

187 afișări
Imaginea articolului Jucătorii rapidişti au renunţat la protest şi se vor prezenta la meciul cu Viitorul Constanţa

Jucătorii rapidişti au renunţat la protest şi se vor prezenta la meciul cu Viitorul Constanţa (Imagine. Arhiva MediafaxFoto)

"Jucătorii au hotărât să facă deplasarea, vom juca meciul cu Viitorul", a declarat, vineri, pentru agenţia MEDIAFAX, antrenorul Marian Rada.

Din lot va lipsi mijlocaşul Ştefan Grigorie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. În schimb, chiar dacă a acuzat o răceală puternică în această săptămână, atacantul Daniel Pancu va face deplasarea la Constanţa.

Fotbaliştii echipei giuleştene au anunţat la începutul acestei săptămâni că nu se vor antrena şi nu se vor prezenta la următorul meci, programat, sâmbătă, în deplasare, cu Viitorul Constanţa, dacă nu le vor fi achitate restanţele salariale.

Aceasta este a doua grevă a jucătorilor rapidişti după ce în zilele de 1 şi 2 aprilie au refuzat să participe la antrenamentele organizate la baza sportivă Pro Rapid. Fotbaliştii au protestat astfel faţă de planul de reorganizare al clubului giuleştean, aflat în insolvenţă, care prevede ca din salariile pe 3 luni şi jumătate, restante de anul trecut, să primească doar 10 la sută în urmăorii trei ani. De asemenea, fotbaliştii reproşează conducerii neplata salariilor pe lunile februarie şi martie.

Cinci jucători, Nicolae Grigore, Octavian Abrudan, Ştefan Grigorie, Peterson Pecanha şi Alves da Silva Wallace au discutat, miercuri, cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cu ceilalţi membri ai Comitetului Executiv, solicitând rezolvarea situaţiei lor.

În semn de protest, jucătorii rapidişti au întârziat cu zece minute partida din deplasare cu Gloria Bistriţa din 7 aprilie şi au ieşit pe teren cu un banner pe care scria "FIFA-UEFA, We need help / LPF-FRF, ajutaţi-ne", iar pe tricouri au inscripţionat mesajul "Insolvenţă=Sclavie". Fotbaliştii au intrat pe teren cu acelaşi banner şi la meciul cu Steaua, disputat, duminică, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici