Judoka români aduc trei medalii de bronz de la europenele de tineret

Trei medalii de bronz şi două locuri 5 au obţinut judoka români la Campionatele Europene de Judo Tineret U23 de la Potsdam, Germania, informează Federaţia Română de Judo.

173 afișări
Imaginea articolului Judoka români aduc trei medalii de bronz de la europenele de tineret

Sursa foto: frjudo.ro

La această ediţie a competiţiei, desfăşurată între 17 şi 19 noiembrie, ediţie care a reunit 310 judoka din 37 de ţări, România s-a clasat pe locul 15 din 37 de tari participante.

Au urcat pe podiumul continental sportivii:

Alex Creţ - locul 3 la – 90 kg (antrenor Morar Emil)
Darius Georgescu – locul 3 la +100 kg (antrenor Ionita Valerica)
Amanda Zuaznabar-Torres – locul 3 la -63 kg (antrenor Maria Marian)

De asemenea, au ocupat locul 5:

Florentina Ivănescu, la -63 kg (antrenor Ionita Valerica)
Alexandru Matei, la -60 kg (antrenor Surla Iulian)

Intrat în turul doi al competiţiei, judoka Alex Creţ, legitimat la CSM Oradea, a reuşit să treacă de cehul Michael Pfaf şi maghiarul Gergely Népel, ca mai apoi să cedeze în semifinale în faţa ucraineanului Nikita Iudanov.

În meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe sârbul Vojin Mandić.

La categoria +100 kg, piteşteanul Darius Georgescu, legitimat la CSM Piteşti, a reuşit în meciul pentru medalia de bronz să obţină victoria în faţa azerului Kanan Nasibov.

Anterior, sportivul român trecuse de georgianul Movli Borchashvilli din Austria şi de germanul Daniel Udsilauri, în Golden Score, la capătul unui meci epuizant.

Apoi, a pierdut semifinala cu georgianul Saba Inaneishvili, cel care avea să devină campionul european al categoriei.

Prima sportivă care a reuşit să câştige medalie pentru România în cadrul competiţiei a fost Amanda Zuaznabar-Torres, în cadrul categoriei -63 kg.

Legitimată la CS Rapid Bucureşti, Zuaznabar-Torres a avut un parcurs foarte bun, reuşind să o învingă în meciul pentru medalia de bronz, în Golden Score, pe o altă sportivă din România, Florentina Ivănescu.

În vârstă de 22 de ani, sportiva de origine cubaneză se afla la prima întrecere continentală rezervată categoriei de vârstă U23. Aceasta a reuşit să le învingă anterior pe Katarina Cristo (Croaţia) şi Alessia Corraro (Belgia), ca mai apoi să piardă semifinala în faţa Aitanei Fernandez din Spania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici