Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului cu Liverpool. Până când se va afla Klopp la cârma echipei

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a acceptat o prelungire a contractului pe doi ani care îi asigură prezenţa la cârma echipei până în 2026. Klopp, în vârstă de 54 de ani, s-a alăturat echipei în 2015.

197 afișări
Imaginea articolului Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului cu Liverpool. Până când se va afla Klopp la cârma echipei

Jurgen Klopp a semnat prelungirea contractului cu Liverpool. Până când se va afla Klopp la cârma echipei

Acesta a sugerat în luna martie că va duce la capăt planul său de a lua o pauză de la joc atunci când contractul său se va încheia în 2024.

Totuşi clubul l-a convins şi a semnat cu Klopp şi cu personalul său pentru prelungirea contractelor, într-un moment în care echipa este încă în cursă pentru a obţine o cvadruplă istorică.

El a declarat că este "încântat, smerit, binecuvântat, privilegiat şi emoţionat".

Klopp a adăugat, citat de BBC Sport: „Când proprietarii mi-au adus la cunoştinţă posibilitatea de a reînnoi, mi-am pus întrebarea la care am meditat în mod public. Am energia şi vibraţiile necesare pentru a da din nou din mine ceea ce acest loc uimitor cere de la persoana din biroul managerului?

N-am avut nevoie de prea mult timp pentru a răspunde cu adevărat. Răspunsul a fost foarte simplu... Sunt îndrăgostit de acest loc şi mă simt bine. (I'm in love with here and I feel fine)"

Ultima frază a lui Klopp se referă la o versiune adaptată a cântecului „I Feel Fine” al trupei The Beatles, pe care fanii lui Liverpool au început să o cânte pentru el în ultimele săptămâni.

Asistenţii săi, Pep Lijnders şi Peter Krawietz, au semnat, de asemenea, contracte de prelungire, o mişcare despre care Klopp a spus că este „masivă" pentru el pentru a „duce mai departe continuitatea proiectului nostru împreună".

Klopp a condus Liverpool la cinci trofee de când s-a alăturat clubului.

Reds, care au câştigat Cupa Ligii în acest sezon, rămân în cursa pentru titlul în Premier League şi Liga Campionilor şi se vor confrunta cu Chelsea în finala Cupei Angliei, pe 14 mai.

Niciun club englez nu a câştigat vreodată toate aceste patru trofee în acelaşi sezon.

Fostul antrenor al Borussiei Dortmund a promis că va transforma suporterii lui Liverpool din "sceptici în credincioşi" atunci când s-a alăturat unui club care, la acel moment, nu mai fusese campion al Angliei din 1990 şi rămăsese trei ani fără niciun fel de trofeu.

El i-a condus spre un al şaselea succes în Liga Campionilor, în 2018-19, dar, fără îndoială, cea mai mare realizare a sa de până acum a fost în 2020, când a pus capăt aşteptării de 30 de ani a lui Liverpool pentru un al 19-lea titlu de campion.

Trecerea lui Klopp la un stil de presing avansat, a fost o parte esenţială a succesului lui Liverpool. Sub conducerea lui, au înregistrat 97 puncte pentru a termina pe locul al doilea în Premier League, după Manchester City, în 2018-19, înainte de a ajunge la 99 de puncte un an mai târziu pentru a ridica trofeul de campioană.

Mike Gordon, preşedinte lui Liverpool, din partea proprietarilor Fenway Sports Group, a declarat:

"Jurgen este figura de căpătâi perfectă pentru un Liverpool modern. Acest lucru este valabil mai ales pentru ceea ce reprezintă el, pe teren şi în afara lui, dar şi pentru liderul care este şi pentru omul care este.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici