Justiţie elveţiană ordonă UEFA să admită FC Sion în Liga Europa

Gruparea FC Sion a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că un tribunal civil a ordonat UEFA să admită participarea formaţiei elveţiene în grupele Ligii Europa, după ce această echipă a fost sancţionată de forul european cu pierdere locului în Grupa I, în favoarea celor de la Celtic Glasgow.

248 afișări
Imaginea articolului Justiţie elveţiană ordonă UEFA să admită FC Sion în Liga Europa

Justiţie elveţiană ordonă UEFA să admită FC Sion în Liga Europa (Imagine: Shutterstock)

"Tribunalul cantonal din cantonul Vaud a ordonat în această dimineaţă UEFA să admită FC Sion ca participantă în sezonul 2011/2012 al Ligii Europa şi să ia toate măsurile ce se impun pentru integrarea formaţiei în Grupa I a competiţiei, pentru care FC Sion s-a calificat. Tribunalul a ordonat, de asemenea, UEFA să-i considere pe jucătorii Stefan Glarner, Billy Ketkeophomphone, Mario Mutsch, Pascal Feindouno, Jose Goncalves şi Gabri drept componenţi ai formaţiei FC Sion şi să permită participarea acestora în Liga Europa. Această sentinţă este executorie", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării elveţiene.

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia de control şi disciplină a UEFA a acceptat două memorii înaintate de gruparea Celtic Glasgow, astfel că echipa scoţiană a câştigat la masa verde partida cu FC Sion, din manşa retur a play-off-ului Ligii Europa şi va putea evolua în faza grupelor.

Gruparea scoţiană a contestat dreptul de joc al mai multor jucători ai echipei elveţiene, care deşi avea interdicţie la transferuri i-a folosit pe aceştia în cele două manşe. FC Sion câştigase cu scorul general de 3-1.

În consecinţă, Celtic Glasgow a luat locul formaţiei FC Sion în Grupa I a Ligii Europa, alături de Atletico Madrid (Spania), Udinese (Italia) şi Rennes (Franţa).

Potrivit cotidianului As, FC Sion a făcut apel şi la UEFA la decizia de săptămâna trecută şi este posibil ca forul european să anunţe o decizie în acest caz în cursul zilei de azi. As mai notează că oficialii FC Sion susţin că echipa va face deplasarea la Madrid pentru primul meci din grupă cu Atletico, care ar trebui să joace cu Celtic Glasgow.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici