Juventus riscă să fie exclusă din Serie A. Anunţul făcut de preşedintele federaţiei italiene de fotbal

Juventus va fi dat afară din Serie A dacă nu se retrage din Superliga Europeană, a declarat luni preşedintele federaţiei italiene de fotbal Gabriele Gravina. În timp ce AC Milan şi Inter Milano au renunţat la încercarea de a forma o competiţia, Juventus rămâne singura echipă din Italia care nu şi-a anunţat retragerea.

484 afișări
Imaginea articolului Juventus riscă să fie exclusă din Serie A. Anunţul făcut de preşedintele federaţiei italiene de fotbal

Juventus riscă să fie exclusă din Serie A. Anunţul făcut de preşedintele federaţiei italiene de fotbal

În timp ce AC Milan şi Inter Milano au renunţat la încercarea de a forma o competiţia, Juventus rămâne singura echipă din Italia care nu şi-a anunţat retragerea, relatează AP.

„Regulile sunt clare. Dacă Juventus face parte din Superliga la începutul sezonului viitor, nu poate participa în Serie A ”, a declarat Gravina pentru postul de radio Napoli Kiss Kiss.

„Mi-ar părea rău pentru fani, dar regulile sunt reguli şi se aplică tuturor”, a adăugat acesta.

Real Madrid şi Barcelona încă fac parte din proiect, în ciuda riscului de a fi interzise în Liga Campionilor.

Proiectul Super Ligii a implodat în urmă cu trei săptămâni după ce cele şase cluburi engleze implicate -Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City şi Tottenham - s-au retras în 48 de ore de la anunţul proiectului, după o reacţie negativă din partea fanilor şi a guvernului britanic.

Cluburile din Premier League, împreună cu Atletico Madrid, Milano şi Inter au ajuns la un acord cu UEFA pentru a participa doar la competiţiile europene existente şi au convenit fie sancţionate cu 5% din veniturile din acele competiţii  pentru un sezon.

Juventus a mai fost sancţionată drastic în treuct de federaţia italiană. Juventus Torino a fost retrogradată în serie B şi iau fost retrase titlurile din 2005 şi 2006, după un scandal legat de arbitraj. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici