Juventus zâmbeşte din nou: torinezilor le-a fost anunaltă sancţiunea de 15 puncte

Cel mai important organism sportiv din Italia a anulat joi decizia de a penaliza clubul Juventus din Serie A cu 15 puncte într-un caz centrat pe tranzacţiile de transferuri ale clubului, ordonând autorităţilor fotbalistice să organizeze o nouă audiere.

368 afișări
Imaginea articolului Juventus zâmbeşte din nou: torinezilor le-a fost anunaltă sancţiunea de 15 puncte

Juventus zâmbeşte din nou: torinezilor le-a fost anunaltă sancţiunea de 15 puncte

Cu opt meciuri rămase de disputat, decizia va ridica Juventus de pe locul şapte pe locul trei în clasamentul Serie A, cu 59 de puncte, 16 în spatele liderului Napoli, dar din nou pe locurile de calificare pentru Liga Campionilor Europeni.

Decizia Consiliului de Garantare a Sportului din Italia a venit după ce Juventus, cel mai de succes club de fotbal din Italia, a făcut apel la o sentinţă pe care Tribunalul de fotbal din Italia a emis-o în ianuarie, deoarece a analizat modul în care clubul şi o serie de alte echipe au tratat acordurile de schimb de jucători.

De asemenea, tribunalul de fotbal a impus interdicţii de a mai deţine funcţii în fotbalul italian pentru 11 foşti şi actuali directori ai Juventus, inclusiv fostul preşedinte Andrea Agnelli, un membru important al familiei care controlează Juventus prin intermediul companiei de investiţii Exor.

Acceptând parţial apelul Juventus, Consiliul de Garantare a Sportului nu a exonerat clubul de acuzaţii, dar a decis că un tribunal de fotbal format din diferiţi judecători ar trebui acum să organizeze noi proceduri împotriva Juventus şi a directorilor şi să stabilească o pedeapsă mai adecvată.

Cu toate acestea, Juventus se confruntă, de asemenea, cu potenţiale sancţiuni sportive, inclusiv cu scăderea de puncte, într-un caz separat pe care Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) îl are în derulare împotriva clubului, din cauza unor presupuse nereguli în plăţile către jucători.

FIGC a încheiat investigaţiile săptămâna trecută şi este de aşteptat să decidă dacă clubul ar trebui să se confrunte cu un alt tribunal de fotbal.

Anchetele autorităţilor sportive au fost declanşate de investigaţiile procurorilor criminali din Torino, unde se află sediul clubului, într-un caz privind presupuse falsuri contabile.

Luna trecută a început o audiere la tribunalul penal pentru a decide dacă se va dispune un proces pentru Andrea Agnelli, alte 11 persoane şi clubul însuşi.

Juventus a negat că a comis vreo infracţiune şi a declarat că contabilitatea sa este în conformitate cu standardele industriei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici